cielo claro
  • Màx: 15.42°
  • Mín: 11.44°
11°

L'Institut d'Antropologia de les Illes Balears condemna les estratègies polítiques i militars de genocidi que l'Estat israelià a Palestina

L'Institut d'Antropologia de les Illes Balears (IAI) condemna les estratègies polítiques i militars de genocidi que l'Estat israelià practica sistemàticament sobre la població palestina des de fa 75 anys, recentment intensificades des del 7 d'octubre passat.

A través d'un comunicat, l'Institut expressa que els antropòlegs i les antropòlogues, preocupats per la comprensió i el respecte mutu entre societats i formats en l'observació dels conflictes socials, econòmics, polítics i culturals, expressen que «no podem restar en silenci davant el genocidi dut a terme per l'exèrcit israelià a Gaza i el reforçament de l'apartheid a Cisjordània. Entomam les crides a la solidaritat d'institucions acadèmiques palestines i, en línia amb molts col·lectius d'antropologia del món, exigim que cessin els bombardejos i la invasió militar israeliana a Gaza, així com l'embargament, l'ocupació del territori i la resta de polítiques orientades al genocidi».

A més, des de l'IAI reiteren la necessitat de sortides polítiques al conflicte que evitin el patiment tant de la població civil palestina com de la israeliana. També asseguren que «si bé som conscients que les iniciatives pacífiques endegades pel poble palestí en aquesta línia han estat sistemàticament sabotejades per Israel». Igualment, comenten que «els discursos descontextualitzats sobre terrorisme que criminalitzen l'autodefensa palestina i equiparen la seva responsabilitat amb la de l'estratègia política i militar sionista. Aprofitam també per donar suport a les iniciatives de solidaritat organitzades a Mallorca contra el genocidi i per la llibertat del poble palestí».

Per acabar, com a institut amb vinculació amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), «ens adreçam al rector d'aquesta institució perquè talli totes les relacions amb els centres acadèmics israelians –que, com ha documentat BDS, participen activament en la planificació i la justificació de les polítiques d'apartheid i ocupació– fins que el país s'ajusti al compliment dels drets humans i del dret internacional. Així com en les darreres dècades la UIB ha pres partit sense ambigüitats per qui patia la guerra (a l'Iraq, a Ucraïna), és imperatiu que davant el genocidi abandoni l'equidistància i recolzi les demandes cada vegada més globals d'acabar amb l'opressió del poble palestí. També feim una crida urgent a l'Associació d'Antropología de l'Estat Espanyol (ASAEE) perquè trenqui el silenci davant la barbàrie sionista».

Pots llegir el comunicat complet en el següent enllaç: https://www.antropilles.org/


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Trompeter, fa 3 mesos
Estàs mal informat, no parlis...Els jihadistes que arriben per Nadal són els Reis de l'Orient que venen aquí perquè a Gaza ja no hi queden infants.
Valoració:1menosmas
Per No parlis del que no saps, fa 3 mesos
Quan aquestes festes de Nadal, els jihadistes seguint el seu costum de fer- nos un "regalet", tornin atemptar contra una ciutat europea duguent- se per devant a gent innocent, vos recordaré a qui defensau.
Judeofòbics i caparruts sense seny.
Valoració:-5menosmas
Per patxipòleg, fa 3 mesos
Vas ben errat de comptes. Els antropòlegs que s'han dedicat a ''observar i prendre nota'' i a no prendre partit en situacions colonials, o a disfressar els conflictes d'arrel socioeconòmica amb flassades culturalistes o religioses (estil ''xoc de civilitzacions'', com el comentari entrelluca), han passat a la història com a col·laboradors de militars, eclesiàstics i funcionaris perpetradors de genocidis. Les seves teories i/o silencis han servit en nombroses ocasions per justificar matances i obscurir el món en què vivim.

L'antropologia (la ciència social en general) que no pren partit no existeix ni ha existit mai. No prendre partit en absolut és prendre partit per l'ordre vigent, acceptar el colonialisme, l'explotació capitalista i tot tipus d'opressió.
Valoració:5menosmas
Per Ja ho val!, fa 3 mesos
La màxima dels antropòlegs és observar, prendre nota i no criticar ni prendre partit pels fenòmens que s'estudien.
Però l'antisemitisme i la judeofòbia ja no s'amaguen i poden més que totes les normes, corrompen a la seva professió i consenten en defensar a uns terroristes depravats, per tal de destruir al poble jueu.
I sense tan sols preveure que si se defensen a criminals, posen en perill a tota l societat: Perque després de a Israel li tocarà el torn a tota Europa. De fet ja fa temps que ens ataquen sistemàticament una ciutat, a una altra i a una altra. Però aquest altre fet pareix que és irrellevant per ells i aqui si que no diuen res i callen com p....
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente