nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

L'IES Llorenç Garcias i Font d'Artà també deixa ben clar que «la llengua no es toca»

Un missatge ben clar: «La llengua no es toca». Les mostres de rebuig al pla de segregació lingüística a les aules no aturen de créixer. Els professors de l'IES Llorenç Garcias i Font d'Artà també s'han sumat a la campanya en defensa de la llengua a l'escola que compta amb nombroses adhesions dels centres educatius.

Així, docents del CEIP Joan Veny i Clar, el CEIP Nou de Campos, l'IES Can Peu Blanc, l'IES Santa Margalida, l'IES Clara Hammerl, l'IES Calvià i l'IES Josep Maria Llompart també han escenificat el rebuig als plans segregadors del Govern de Marga Prohens a través de camisetes verdes i pancartes en les quals han reivindicat el missatge integrador de l'escola en català.

La comunitat educativa està «en desacord amb les decisions preses per part del Govern en matèria lingüística, que segreguen l'alumnat, fan retrocedir el model lingüístic vigent fins ara, ataquen la Llei de Normalització Lingüística i trenquen el consens educatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A. Cirer, fa 10 dies
La llengua no es toca!
El català és la nostra llengua pròpia i, per això, i perquè es troba en situació d'emergència dins el territori, cal el suport de tothom. Tenim el govern en contra, però ens tenim a nosaltres mateixos.
No recularem.
Valoració:5menosmas
Per Ilergeta, fa 10 dies
Ens volen colonitzar.
No defalliu.
Una abraçada desde Lleida
Valoració:5menosmas
Per xisca, fa 11 dies
Destroyer. El castellà és la llengua mes parlada per els FORESTERS. Cert. Per això mateix se fa més necessari que mai, que el català se parli dins els centres educatius, i entitats oficials , com a vehicular i única. Així anivellaran les llengües el vinguts de fora. Pensa que a casa seva no les poden ajudar. És un bé per a tots. Si al teu voltant sols sents el castellà, te convé ampliar el teu cercle de coneguts i amics, si és que en tens. De totes maneres, està per veure que visquis a les illes.
Valoració:11menosmas
Per @ Destroyer, fa 11 dies
A Balears existeix el castellà, desde que va estar envaït per forasters com tú! Si marxeu altra vegada a ca vostra, el problema ja no hi serà! O sigui que barco!
Valoració:16menosmas
Per Schmidth, fa 11 dies
Com què mai han respectat la nostra llibertat i com què la llengua pròpia i autòctona és el català no només hauria de ser la llengua vehicular... és què hauria de ser la única llengua! En poc temps deixariem de parlar de segregacions perquè tothom l'entendria i se'l faria seu. i els castellans quedarien sense arguments. Com a asignatura, se podria donar el castellà com lo què és, una llengua estrangera, 2 o 3 hores a la setmana segons hagin triat els pares entre els altres idiomes, anglès, francès, alemany... crec què a partir d'aquí s'hauria arribat a un consens ampli.
Valoració:15menosmas
Per Nina Tonina, fa 12 dies
Ben bé!
Valoració:17menosmas
Per clenx, fa 12 dies
Això ens reconforta. No defalliu
Valoració:19menosmas
Per Destroyer, fa 12 dies
Respetemos la libertad. La lengua mayoritaria en Baleares es el castellano y debe ser la lengua vehicular, de esta forma los que hablan de segregación se quedarían sin argumentos. Como asignatura podría darse 2 0 3 horas a la semana, según el territorio de Baleares de las diferentes especialidades lingüísticas. Creo que a partir de aquí se puede llegar a un consenso amplio.
Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente