cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Consell suprimeix el premi a la Dona Artesana perquè l'any passat «sis dels nou premis els varen guanyar dones»

222801

El Consell de Mallorca convoca els Premis Artesania 2023: fins al 23 de novembre, els artesans de l’illa que compten amb carta d’artesà poden presentar les seves obres. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que es tracta de «l’edició millor dotada de la història dels premis, amb un total de 35.000 euros distribuïts en set guardons».

El director insular d’Artesania, Pere Ferrer, ha destacat que totes les novetats d’enguany han estat consensuades amb el sector: durant els darrers mesos, el Consell de Mallorca s’ha reunit amb els artesans per escoltar les seves reivindicacions i necessitats. Ferrer ha assegurat que el seu objectiu és potenciar i impulsar l’artesania i per això continuaran fent feina de la mà.

Una altra de les novetats d’enguany, ha explicat Ferrer, és la desaparició del Premi Dona Artesana. El motiu d’aquest canvi és que «la dona ja juga un paper fonamental al sector de l’artesania i ha de ser guardonada per la seva feina de qualitat, més enllà del seu gènere», ha dit el director insular. De fet, ha detallat que l’any passat sis dels nou premis que es van donar els varen guanyar dones, és a dir, per cada home guanyador va haver-hi dues dones guardonades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.