muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
21°

UGT: «Si cal, tornarem a posar els serveis jurídics a disposició de la defensa dels drets de la comunitat educativa i els drets lingüístics»

El sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics a les Balears ha remarcat aquest dimarts que la proposta de l'extrema dreta sobre la 'lliure elecció de llengua' «parteix del desconeixement més absolut de la realitat lingüística dels centres educatius i dels alumnes» i ha avisat que, si s'aplica, suposarà «conflictes».

Així s'ha expressat el sindicat davant la proposta d'aplicar la lliure elecció de llengua, a més de l'eliminació del requisits lingüístic per als docents, possibilitats a què UGT ha mostrat la seva «oposició més rotunda».

L'organització sindical ha lamentat que aquestes propostes van en contra dels grans consensos, com ara l'Estatut d'Autonomia, la Llei de Normalització Lingüística i l'acord marc de mesures sociolaborals i millores educatives signat al febrer.

UGT creu que aquestes propostes responen a «l'obsessió malaltissa de l'extrema dreta cap al pluralisme i la diversitat lingüística i cultural de l'Estat espanyol en conjunt i de les Illes Balears en particular».

A més, ha advertit que les famílies, els docents i els alumnes seran els principals perjudicats pels conflictes que puguin generar, alhora que ho ha considerat «una reculada en termes econòmics, humans i materials».

Igualment, el sindicat ha advertit que aquestes mesures «privaran de l'oportunitat als alumnes castellanoparlants del seu dret a conèixer les dues llengües oficials de la Comunitat Autònoma, objectiu que s'ha d'assolir al final de la seva escolarització obligatòria, i que podrà repercutir negativament les seves oportunitats laborals en el futur».

D'altra banda, UGT ha remarcat que caldria destinar els recursos a prioritzar altres actuacions, com ara la reducció de ràtios i hores lectives, l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives, la millora d'infraestructures, la climatització dels centres i la dotació d'habitatges per als docents.

«Cal recordar que van ser els serveis jurídics d'UGT Serveis Públics qui van anul·lar el TIL als tribunals i per tant estem legitimats per informar que, si cal, tornarem a posar el seu prestigi i coneixement a disposició de la defensa dels drets de la comunitat educativa i els drets lingüístics de la societat balear on corresponen», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume I, fa 7 mesos
Per favor q just se publiquin els comentaris en catalá.El dB es en catalá.Lo normal es q tot sigui en aquest idioma.
Valoració:2menosmas
Per 8o8, fa 7 mesos
Molt be per el Sector d’ensenyament d’UGT, el problema es qu’els altres sectors estan ben callats i no defensan el català per no perdrà afilitats castellano parlants. Una vergonya per UGT
Valoració:4menosmas
Per xisco, fa 7 mesos
O sea, que UGT, en vez de defender los derechos de los trabajadores, muchos de ellos castellanoparlantes, defiende las subvenciones, las ayudas, las cuotas, ... que le dan mas dinero
Valoració:-13menosmas
Per Curiositats, fa 7 mesos
Sorprèn que un sindicat que mai no s'ha caracteritzar per una defensa ferma de la normalització lingüstica de la llengua catalana en els convenis col.lectius, ara en faci bandera. Deu ser perquè ara no governa el PSOE. Ja va bé, rectificar. La llàstima és que durant les passades legislatures de retrocés, les del Pacte dels progres, retrocés també en matèria lingüística, molta gent i organitzacions callaren. I és per això, per culpa del retrocés, que ara ens trobam on ens troban. Els del pacte dels progres no prestigiaren l'ús de la llengua catalana, amagaren el cap sota l'ala i ara en pagam les conseqüències. Convé recordar, memòria històrica, que va ser Biel Barceló, de Més per Mallorca, qui va dir, l'estiu del 2015, que podíem estotjar les camisetes verdes. En aquell moment hi va haver gent que ja va dir que amagar les camisetes verdes era un error.
Valoració:12menosmas
Per Destroyer, fa 7 mesos
La libertad linguistica tiene que ser un hecho. Baleares se juega la libertad y el futuro en los próximos años. El gobierno anterior dejo la educación situada a la cola de España y en los últimos puestos de la OCDE. Animo solo podemos ir a mejor, pero para ello hay que implantar la libre elección de centro y el final del apartheid lingüístico
Valoració:-17menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
Aquest governants, no saben el que tenen entre les mans. No coneixen el tema. No en diuen ni una al dret. Pateixen alguna incapacitat que no les deixa veure on viuen, ni en quin segle estam. Molts peperos mateixos senten vergonya aliena. MARXEU abans de fer mes mal a tothom.
Valoració:16menosmas
Per Ciutadana2, fa 7 mesos
Ido gràcies UGT i enhorabona pels vostres serveis jurídics. Ja els podeu avisar que vagin estudiant el cas perquè la cosa pinta malament i la majoria pensam que el PP s'abaixarà els calçons. Les /els de VOX tenen la paella pel mànec i estan envalentonats. Fa molta pena tot, sembla mentida que n'Antoni Vera hagi estat professor de secundària i tengui la barra de dir l'alumnat es competent en ambdues llengües en acabar l'ensenyament obligatori.... Qui es del gremi sap que això es una gran mentida.
Valoració:15menosmas
Per Un de's plà, fa 7 mesos
Totalment d'acord ja ens estam torbant, al carrer els que estimem la llengua i la terra, estam en vosaltres, sus sindicats.
Valoració:16menosmas
Per Ja està bé, fa 7 mesos
No podem callar!!!
No podem afluixar!!!!
Camisetes verdes en marxa.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente