cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

STEI: «La marea verda serà només un antecedent de la conflictivitat que anticipen les mesures anunciades»

L’STEI Intersindical ha expressat aquest dimarts que rebutja les declaracions de la presidenta Prohens en què considera la llengua pròpia de les Illes Balears «un càstig» i afirma que no es repetirà la marea verda contra el TIL i les retallades.

El sindicat denuncia les propostes de VOX i el PP d’eliminar el català de la sanitat i la funció pública, i decantar el català de l’educació. Per això, li exigeixen «que reconsideri aquesta opció, deixi de ser hostatge dels acords amb VOX, aparqui els experiments pedagògics i no atiï el foc de la confrontació lingüística a l’entorn escolar un altre cop».

«És irresponsable executar el programa antibalear de l’extrema dreta. El que cal és atendre els problemes reals de l’ensenyament —que posaren de manifest més d’un centenar de centres a l’enquesta de principi de curs de l’STEI: manca d’espais i infraestructures, habitatge, manca de docents de certes especialitats, poc personal per a atendre la diversitat, climatització en els centres...», han remarcat.

L’STEI Intersindical fa costat als docents i a la comunitat educativa en la promoció i l’ús del català a l’escola i ha comunicat que ofereix els serveis jurídics per a fer front a qualsevol mesura o proposta que vagi en contra de la normativa vigent i del procés de normalització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pobret, fa 9 mesos
De asprer (més que un aglà). No, rei, els mallorquins som bilingües!. Els forasters sou monolingües, i tot el que feis és per seguir-ho sent. I la inmensa majoria no passarieu un examen bàsic de graduat escolar. Aquí, les coses clares!.
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa 9 mesos
Ja passa d'hora. Som-hi tots i totes, que això és terra nostra, i la cultura i la llengua el cor del nostre poble. I via fora, que se senti de bell nou el clam del nostre poble: pareixerà que el món vos empeny, forasterum!
Valoració:4menosmas
Per jbm, fa 9 mesos
Els que diuen no a la imposició de cap idioma ... supòs que demanen que es derogui la consitució que imposa el coneixement del castellà .... o no???
Valoració:7menosmas
Per Lisa, fa 9 mesos
Les canyes s'estan tornant llances... La gent ja comença a veure lo macarronics que sou... aquí i a Menorca, amb la fira del llibre, a on els llibreters ja s'han plantat! No aporteu res de bó, cap millora, la economia a les illes està pitjor que mai, hem passat de ser un lloc amb una renda per càpita de les més altes, a ser un lloc on la gent de classe mitja està desapareixent, a on no es pot viure! I vosaltres lo únic que sabeu fer per distreure al personal és buscar la confrontació...ja tenim uns nous "montapollos"
Valoració:11menosmas
Per Arxi, fa 9 mesos
Aquests fatxes, desarrelats de la terra, llepaculs del espanyolisme, no sé que hi fan encara a un lloc per el que senten odi, per la llengua, costums, història...el millor que podrien fer és marxar cap al sud, que hi falta gent, i aquí no ens agrada els mitjes merdes...
Valoració:10menosmas
Per nina, fa 9 mesos
Ja tenc la camiseta i el polo verds, planxats i a punt per a posar-me'ls de nou en una mani reivindicativa que, sens cap mena de dubte, seria multitudinària i transversal.
El dret del català no es toca ni es minva.
Valoració:27menosmas
Per Para Egggpaña, fa 9 mesos
Si tu pots fer servir i estodiar en mallorqui, i tens sa obligacio de aprendre espanyol, i el que vulgui fer servir i estodiar en espanyol, i te sa obligacio de aprendre mallorqui ...
perque vols limitar'ho???
Els teus drets respectats, i els drets dels altres tambe ....
em sembla que lo teu es de posturetes i menjada de tarro bens grossa ...
Valoració:-20menosmas
Per Egggpaña, fa 9 mesos
No a la imposició de cap idioma, jooojoooojoooo, què ridícul venguent dels que trepitgen la nostra.
Què esquerós venguent de BOCS un grup de ultra dreta fatxe- franquista i mantider, creador de "bulos" tots mal intencionats i manipulats.
Palle de fava per aquesta gent, que té a la "posturetes" agafada pel ñordo.
Valoració:38menosmas
Per De Asprer, fa 9 mesos
No entenc el perque per defensar els drets de uns s´ha de trepitjar el drets dels altres. No a la imposició de cap idioma.
Som bilingues.
Si els teus drets es respecten, no toquis els nasos.
Valoració:-44menosmas
Per Moix, fa 9 mesos
Això começa a moure`s. Aquesta ruca de na Malintxe permetent aquest atac cap a la nostra llengüa ( castig en diu ) i terra mereix una resposta ferma i contundent
Valoració:38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente