muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

La Fundació Marilles es reuneix amb el Govern: «Volem garantir la conservació marina»

El director de la Fundació Marilles, Aniol Esteban, s'ha reunit aquest divendres al Consolat de la Mar amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el conseller de la Mar i del Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente. Natalia Barrientos, coordinadora de l'Informe Mar Balear, i l'oceanògraf Xavier Pastor han acompanyat Esteban a la reunió.

Durant la trobada, la Fundació Marilles ha explicat a la presidenta i al conseller els compromisos del Pacte Blau Balear i ha sol·licitat formalment al Govern que els posi en marxa durant aquesta legislatura, començant per destinar l'1% dels pressupostos de 2024 a la conservació marina.

Esteban ha valorat «positivament» la predisposició del Govern per aplicar el Pacte Blau, i ha declarat que «confiem que aquesta receptivitat es tradueixi en l'aplicació de mesures concretes del pla de Govern i dels pròxims pressupostos». El director de Marilles ha reiterat la petició que es destini com a mínim l'1% dels pressupostos públics a la conservació marina.

Pacte Blau Balear

El Pacte Blau Balear és una iniciativa impulsada per la Fundació Marilles i avalada pel suport de prop de 200 empreses i entitats. Demana als partits polítics que assumeixin 5 compromisos amb la mar i la costa balear en els seus programes de govern i d'acció parlamentària:

1. Crear una xarxa de santuaris marins que cobrirà un 10% de la mar Balear.

2. Posar en marxa plans de conservació i recuperació d'hàbitats i espècies vulnerables.

3. Garantir una pesca sostenible i acabar amb el furtivisme i el comerç fraudulent.

4. Millorar la qualitat de les nostres aigües litorals.

5. Invertir un mínim d'un 1% dels pressuposts públics en conservació marina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.