nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
18°

El Consell de la Joventut insta les institucions a «reconsiderar» la decisió d'acabar amb la gratuïtat del transport públic

221731

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) s'ha pronunciat davant la decisió recent de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Menorca de tornar a fer de pagament el servei de transport públic a partir del 1r de gener de 2024. Des d'aquesta plataforma d'entitats juvenils expressen la «profunda preocupació» dels joves amb aquesta mesura, ja que consideren que el transport públic «hauria de continuar sent gratuït en benefici de la comunitat, la mobilitat sostenible i la descongestió del trànsit».

Així, consideren que la gratuïtat del transport públic «ha estat una bona mesura, que ha tengut un gran impacte positiu en la qualitat de vida dels ciutadans, especialment dels joves. Oferir un accés gratuït a aquest servei ha eliminat les barreres econòmiques per utilitzar-lo, cosa que n'ha fomentat l'ús i ha contribuït a la disminució de vehicles privats als carrers».

El seu posicionament es basa en els següents punts recollits a la proposta del #FiltreJove:
• Allargar la gratuïtat del transport públic més enllà del 2023 per a gent jove.

• Establir la gratuïtat del trajectes als centres d’estudis postobligatoris pels estudiants joves.

• Ampliar horaris i freqüències de transport públic, especialment en horaris nocturns i de cap de setmana i festius.

• Instaurar noves línies de transport públic, especialment de caire intracomarcal.

• Augmentar l'horari de 'parades lila' i donar-li més difusió.

• Garantir la mobilitat pública cap a la UIB en caps de setmana.

• Establir un descompte jove per a tots els joves residents en serveis de mobilitat autònoma com el BiciPalma.

En aquest context, conviden les institucions a «reconsiderar» la decisió de llevar la gratuïtat del transport públic a partir de gener de 2024. En lloc de revertir aquesta beneficiosa mesura, des del Consell de la Joventut de les Illes Balears proposen que se cerquin «solucions alternatives per a abordar qualsevol desafiament econòmic que pugui sorgir, garantint alhora que l'accés al transport públic continuï sent gratuït».

El Consell de la Joventut de les Illes Balears remarca que continuarà «treballant en defensa de la gratuïtat del transport públic i en la promoció d’una mobilitat sostenible a la nostra comunitat». Per això, conviden tots els ciutadans a «unir-se a nosaltres en aquest esforç per a construir unes Illes més accessibles, netes i sostenibles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nina, fa devers d'un mes
Sí el Sánches pot pactar amb els seus socis, a Faijoo ja li prendran les mides per a entrar a la càmara de crionització. Quatre anys a la nevera a esperar la propera opportunitat. Quin fred que passarà i no rascant res.
Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa devers d'un mes
El socialismo es paternalismo puro del Estado fomentando los subsidios para mantener el nicho de voto. Ni más ni menos
Valoració:-1menosmas
Per Money, fa devers d'un mes
Que pague cada uno lo que gasta. Es lo justo
Valoració:0menosmas
Per Xx (ver), fa devers d'un mes
Tot el que els esquerrans volen posar per a subvencionar el canvi climàtic, el transport o el bé social, els nazi-fatxes ho farien a empreses de compis per a arrabassar-hi una bona comissió. És que la cartera dels corruptes té molta fam i ja porta 4 anys sense arreplegar una bona morterada. Ara esperen poder-ho aconseguir si no hi ha gaires denúncies ni protestes.
Valoració:-2menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Que treguin els diners dels imposts que pagam, i paguin millor a tot el personal. En tenen ben prou, si no se les apropia ningú.
Valoració:0menosmas
Per Destroyer, fa devers d'un mes
¿Gratis? Desconocía que los conductores, gasolineros y demás personal renunciaban a su sueldo y prestaban el servicio gratuita y desinteresadamente. Cada día aprendemos algo nuevo sobre la ilimitada bondad humana. Gracias conductores por vuestra sacrificio.je...je. Menuda tropa!!!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente