cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'ASM considera que Armengol, Prohens i els «els pactes de progrés 'sí bwana'» són culpables de la superpoblació que pateixen les Balears

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca acusa Francina Armengol i Margalida Prohens, «subalternes del PSOE i PP», i els «partits satèl·lit que els donen suport», d’obrir «les portes a l’explosió demogràfica de les Balears. La població s’ha doblat els darrers quaranta anys i ja és de més de 1.200.000 habitants, i en temporada alta, com a conseqüència d'un model turístic sobredimensionat, se superen de llarg els dos milions de persones».

Els sobiranistes diuen també que «mentre que l’increment poblacional es deu sobre tot a l’arribada de població estrangera, amb Colòmbia com a principal país emissor, i que l’INE ha advertit que arribaran 300.000 immigrants més els propers 15 anys, Armengol, Prohens i els partits còmplices han mirat cap a una altra banda i no han pres cap mesura per frenar aquest desgavell sense precedents».

L'ASM declara que «els pactes de progrés 'sí bwana' d’Armengol han consentit que Madrid controli els ports i aeroports i nacionalitzi de forma massiva els nouvinguts, amb els efectes catastròfics que veim cada dia pel que fa a massificació, consum de territori i recursos, substitució demogràfica i acorralament de la identitat, llengua i cultura pròpies. Pel que fa a Marga Prohens (PP), que ha guanyat les eleccions responsabilitzant Armengol de la saturació, no només acota el cap davant Madrid, com la seva germana política bessona, sinó que prepara una llei d’habitatge que farà més grossa la bolla de neu. El PP cedirà terrenys públics als constructors, en lloc de fer-hi espais verds, convertirà botigues i locals comercials en habitatges i permetrà pujar altures com a Benidorm, fins a deixar les Balears irreconeixibles».

L'entitat independentista també considera que «Espanya, com a Estat colonial que és, tracta les Balears com una explotació minera o una plantació bananera i se’n fot de la nostra qualitat de vida, de la nostra salut i del medi ambient. La massificació i la superpoblació en són les conseqüències, i estarem condemnats a davallar per aquest pendent infernal mentre no disposem de líders polítics valents que agafin el bou per les banyes». «L’única solució viable i realista, una vegada més, consisteix en tenir les claus de ca nostra i comandar-hi de bondeveres, és a dir, disposar d’un Estat propi lliure i independent», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Memòria de peixos, fa 11 mesos
Precisament amb el Pacte se prohibiren els lloguers a les finques de vivendes habituals. Abans, en temps de Bauzá estaven autoritzats.
Valoració:1menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
És evident que la via lliure al lloguer turístic d'Armengol ens ha duit a la saturació. Abans estaven al hotels. Ara, per tot arreu. Pisos a Palma, xalets i cases a la costa... brutor i més brutor.
I el que és pitjor, no ho reconeixen ni fan una passa enrere. Ens ofegarem amb els detritus d'estrangers.
Els primers haurien de ser els polítics que han propiciat aquesta situació. I se'n van a Madrid per més inri.
Valoració:10menosmas
Per Joanot, fa 11 mesos
Com un clau roent. I el pitjor és que no hi veig remei possible, a aquestes alçades. Hem badat massa, ens hem apoltronat a la nostra zona de comfort i ara no hi ha marge de maniobra. Així que tots i totes compartim una mica la culpa d'aquest tristíssim "ja està fet". Als nostres fills ja els hi haurem he de dir que de tot el que abasta la vista, res de res serà seu, en cap dels sentits, literals i simbòlics, del possessiu. En acabar, tancau la porta sense mirar enrere i feis memòria per darrer cop. Mallorca ja és tan sols un bell record.
Valoració:5menosmas
Per Xx (ver), fa 11 mesos
Amb tot, tenguem en compte que el nostro autèntic enemic són els nazi-fatxes de Ñaña. No ens n'oblidem !
Valoració:3menosmas
Per Arditi, fa 11 mesos
Que la cúpula ASM siguin professors, lletraferits, gent cool..... és un fet. També ho és que en VUIT anys de govern progressista al qual Més hi ha format part, les coses a ca nostra han empitjorat. Més construccions, fomentar l,arribada de gent forana fora debatre el límit poblacional, turisme de masses, etcètera... I ara que són a l,oposició encolomen tots aquests mals als nous que han entrat. PER FAVOR. Si no saps governar no governis. Han servit amb safata Mallorca als hotelers, immobiliaris, peperos i fatxes toreros. Sobretot, jo com a català de Mallorca i defensor de la identitat en perill d'extinció de ca nostra, doc orfe de cap partit que em representi. No dec res als de Sumar Més. Ans lo contrari
Valoració:8menosmas
Per mayor caos, fa 11 mesos
Pronto toda Mallorca será Son Gotleu
Valoració:6menosmas
Per escorpí, fa 11 mesos
El nostre enemic de sempre és l'Estat espanyol, però massa sovint amb la complicitat dels qui "manen" aquí. La complicitat de na Prohens amb Espanya i de na Francina és evident. Cal que anem per la drecera.
Valoració:15menosmas
Per Lliçons, fa 11 mesos
Quin país Espanya. Un exfalangista, un racista fabricant de barcos de rejilla i un que fa falses vagues de fam denunciant a aquestes dues falses. Falta que l'expert ens certifiqui que, com mitja humanitat, són agents del CNI.
Valoració:-9menosmas
Per Joan, fa 11 mesos
L'Asm aquests grans salvapàtries
Valoració:-11menosmas
Per Catalunya sencera i unida, fa 11 mesos
La solució és reconèixer, d'una vegada i sense por, la pertinença de les Balears a la nació catalana i, per tant, afegir-se, com és natural, a la reivindicació de l'únic Estat propi lliure i independent -i viable- que convé a tot el nostre poble (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer): la República catalana!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente