cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

CSIF i Jupol critiquen les «carències» en el servei mèdic de la presó de Palma

Els sindicats CSIF i Jupol critiquen les «carències» en el servei mèdic de la presó de Palma. Segons han informat els dos sindicats, el Centre Penitenciari «pateix una manca greu» de personal facultatiu. Només compta amb un metge en plantilla mentre la relació de llocs de feina estableix en nou el nombre de professionals que hi haurien de treballar.

Han assenyalat que la situació «s'ha agreujat en diverses ocasions», a causa de l'absència del metge que dona el servei per raons mèdiques o de vacances, com passa durant el mes d'agost o la Setmana Santa. Això obliga a derivar qualsevol incidència mèdica a hospitals externs a les institucions penitenciàries amb «l'enorme cost i risc» que suposa, implicant trasllats amb diverses patrulles policials.

El secretari regional de Jupol a les Balears, Chechu Enrique, ha assegurat que «aquesta situació fa que es restin molts indicatius policials dels carrers, minvant les funcions de seguretat ciutadana». A més, ha afegit que «encara és més greu en els períodes estivals o vacacionals en els quals la població de Palma es multiplica».

Per altra banda, des del CSIF han demanat que s'encari la situació de la sanitat penitenciària donant una solució immediata a la problemàtica i dotant al centre de recursos suficients per desenvolupar el treball en condicions de salut i seguretat adequades.



Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.