cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Desenes de persones formen una cadena humana a Eivissa en defensa de la posidònia

Al voltant de 30 persones han participat en la platja de les Salines d'Eivissa en l'acte 'Abracem les nostres aigües Pitiüses; abracem la nostra Posidònia, Patrimoni de la Humanitat, pulmó del Mediterrani i del planeta'. Els participants van formar una cadena humana a la vorera de de la platja.

Segons han informat els organitzadors d'aquesta cadena humana, Extinction Rebellion Eivissa i Rebel·lió Científica, aquesta iniciativa es va celebrar aquest divendres en solidaritat amb l'esdeveniment 'Abracem el Mar Menor', convocat per la plataforma Aliança del Mar Menor.

Els organitzadors han explicat que aquest acte s'ha dut a terme per a conscienciar sobre la importància de cuidar els ecosistemes i reduir «amb urgència» les emissions de combustibles fòssils, especialment les anomenades «emissions de luxe».

El biòleg marí i membre de Rebel·lió Científica, Pablo Montoto, va compartir amb els assistents el perill que corre la posidònia a causa de la intervenció humana i el canvi climàtic. «Si continuam al ritme actual d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i no les reduïm dràsticament de manera urgent, haurem d'afrontar l'imminent col·lapse dels nostres ecosistemes marins, els primers signes dels quals ja estam veient», va assegurar durant la seva intervenció.

Des d'Extinction Rebellion Eivissa van detallar la responsabilitat dels més rics en l'escalfament del planeta i, en conseqüència, en la degradació dels ecosistemes. «A Eivissa som testimonis de les emissions de luxe, o consum desmesurat de combustibles fòssils dels ultrarics. Només cal passejar pels nostres ports o comptar els jets privats que passen pels nostres cels cada dia. En temporada alta, Eivissa és l'aeroport amb més trànsit aeri de jets privats de l'Estat espanyol. Els jets contaminen, en tan sols dues hores de vol, el mateix que un espanyol mitjà en tot un any. Això és un luxe que no ens podem permetre més», van concloure des de l'entitat ecologista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arditti, fa 12 mesos
Abans eren els pijos de dretes que trobaven que amb castellà era més xic. Ara els multicultis s,hi han sumat. Pijos vestits de hippypunk que voten Pacma. Val a dir que segurament molts d,aquests d,Ibiza són castellanoparlants. Nuevos ibizencos
Valoració:1menosmas
Per Catalunya insular, fa 12 mesos
Volen salvar la posidònia, però del català se'n foten! Els cartells en castellà...
Valoració:3menosmas
Per Arditti, fa 12 mesos
Hippiesquerrans multicultis amb cartells escrits en castellà. Ibiza blanc du Nil.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente