cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PSIB critica la decisió del Govern de recórrer davant el TC la Llei Estatal d'Habitatge

El PSIB-PSOE ha afirmat aquest divendres que l'accés a un habitatge digne «perilla» amb de la decisió del Govern de recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la Llei Estatal d'Habitatge.

A una nota de premsa, el PSIB ha lamentat la decisió del Govern perquè, considera que, amb aquest recurs, l'executiu autonòmic «renuncia a facilitar als ciutadans de Balears el dret l'habitatge a un preu digne i assequible».

La vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, Mercedes Garrido, ha criticat que «al Govern de Prohens no li sembla inconstitucional vulnerar el dret a un habitatge amb la retroacció del tanteig i retracte dels habitatges de Metrovacesa, però sí que li sembla inconstitucional la Llei que facilita i garanteix un habitatge digne».

Els socialistes s'han mostrat preocupats amb la decisió, ja que, segons han apuntat, «qui surt beneficiat de les polítiques del Govern de dretes són les empreses que especulen amb l'habitatge, i no la majoria social de les Balears». «Negar la possibilitat de limitar els lloguers és una irresponsabilitat», ha assegurat Garrido.

Els socialistes han subratllat que l'actual consellera d'Habitatge, Marta Vidal, «representa i defensa els interessos dels fons voltor i del sector immobiliari».

Des del PSIB-PSOE han lamentat així mateix que el PP balear faci «seguidisme» del seu partit nacional, «seguint el precedent de Madrid o Andalusia». A més, ha considerat important aclarir la funció de l'advocacia de la comunitat autònoma, «que és d'assessorament jurídic i de defensa dels interessos de Balears, i no del PP». «Amb aquesta decisió, però, i també amb la denúncia a la fiscalia sobre Metrovacesa, demostra que està a les ordres i segueix les indicacions del PP», ha reprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Es una basura de ley de factura soviética impuesta por la minoría filocomunista podemita.
Valoració:0menosmas
Per Un, fa 12 mesos
Però si només demanen si la llei es constitucional? O ès que al PSOE els es igual que s’apliquen una noms ilegal, tanta constitució i quan no interessa fora!
Valoració:5menosmas
Per ???, fa 12 mesos
El PP reivindicant l'autonomia i el PSOE fent del que és, un partit centralista, i entremig en Le Senne, un president del Parlament més estrambòtic que Chelo Huertas. El PP, gelós de les competències autonòmiques, l'ha desautoritzat.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente