cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Ordenen la demolició d'una caseta il·legal edificada en un arbre i sancionen amb 37.000 euros el propietari a Eivissa

217337

El departament de Gestió del Territori del Consell d'Eivissa ha ordenat la demolició d'una caseta il·legal en un arbre que s'estava construint en sòl rústic protegit a la zona d'Es Amunts, dins dels límits d'una vila existent. El propietari, a més, ha estat sancionat amb 37.000 euros.

Segons ha informat aquest dijous la institució insular, es tracta d'una edificació incompatible amb l'ordenació territorial i urbanística d'acord amb el Pla territorial insular que prohibeix edificacions i elements estranys, com casetes de fusta prefabricades, entre altres elements.

També recomana elements tradicionals propis de cada zona, i és prohibida la utilització d'elements constructius derivats d'arquitectures d'altres regions que siguin impropis de l'entorn rústic d'Eivissa.

Per tant, la caseta és contrària a l'ordenació urbanística i territorial i manifestament il·legalitzable, per la qual cosa se n'ha ordenat la demolició, interposant-se una sanció al propietari de 50.000 euros que, per pagament avançat, s'ha fixat en 37.000 euros.

La caseta estava ubicada en zona boscosa i utilitzava els pins com a part estructural. La resta estava creada amb pals i bigues de fusta i bambú amb una superfície de 26 metres quadrats.

El promotor executava altres feines a l'habitatge principal, com ara la reforma interior de la casa o d'una piscina, tot obres legalitzades abonant les llicències municipals preceptives.

El conseller de Gestió del Territori, Mariano Juan, ha explicat que en els darrers temps han aconseguit demolir cinc construccions il·legals, remetent a Fiscalia sis denúncies per delictes contra l'ordenació del territori en sòl protegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Txorrak, fa 12 mesos
És obvi que aquesta "xabola" és il·legal i és just que la persona que jo ha fet sigui sancionada. Però aquesta "xabola" no és ni de bon tròs el problema de la destrucció rural de les illes. Aquest govern d,esquerres no ha aturat ni un macro chalet amb 8 anys que han estat al poder. I precisament no s,han construït cabanyetes damunt un pi. Estam xerrant de mansions amb piscinotes i jardins amb gespa comprats per magnats estrangers. Mentrestant el jovent nadiu ho té cada vegada més difícil trobar un habitatge digne. Això sí, no aturen de venir nouvinguts a la gran mina d or. Illa de la calma, paradís.....amb el vist i plau del govern progre barbi que pobret ara ha perdut les eleccions.... M,estranyaria que els que han entrat ara ho puguin fer pitjor
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente