cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Arran Palma: «Estam fartes que el nostre territori i les mallorquines no siguem més que mercaderies al servei dels visitants»

216479

Arran Palma ha emès un comunicat en el qual expliquen els perills que du el monocultiu turístic i la massificació a Mallorca. «Estam fartes de tots els guiris! Les que venen a engatar-se. Les del tot inclòs. Les riques. Les que venen en iots i creuers. Les ciclistes que venen en avió. Les que lloguen cotxes. Les que massifiquen els carrers, les platjes i el transport públic. De tots, perquè n'hi ha massa».

«La nostra illa s'ha convertit en un parc temàtic al servei del capital. Estam fartes que el nostre territori i nosaltres, les mallorquines, no siguem més que mercaderies al servei dels visitants», han denunciat.

A més, remarquen que en els darrers anys el turisme «no ha deixat de guanyar-nos espais: les places s'han convertit en terrasses, els pisos en hotels i els camps de cultiu en piscines. Estam fartes i fins aquí hem arribat, les joves volem recuperar els nostres espais».

Finalment, assenyalen l'amenaça que suposa el turisme per a la Terra: «És una indústria basada en l'ús de combustibles fòssils i el consum intensiu de recursos naturals escassos, com l'aigua. Per tant, lluitar contra el capital turístic és lliutar contra el canvi climàtic i per un futur millor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tià des Dolç, fa dervers d'un any
Molt bé.
Proposo candidatura a les properes eleccions amb uns objectius MOLT CLARS:
ELIMINACIÓ DEL TOT INCLÒS
REDUCCIÓ DE PLACES TURÍSTIQUES HOTELERES AMB NEGOCIACIÓ I EXPROPIACIONS SI CAL
TAXA TURISTICA ALS MAXIMS. QUI NO PUGUI PAGAR-LES QUE NO VINGUI.
REDUCCIÓ A LA MEITAT DE LLOGUER DE COTXES( INCREMENT DEL SERVEI PÚBLIC/TREN /TRAMVIA)

NUMERUS CLAUSUS DE VISITANTS ELS MESOS DE JULIOL I AGOST. PUJARIEN ELS PREUS AUTOMÀTICAMENT AMB REDUCCIÓ DE VISITANTS I DE CONSUM DE RECURSOS.
CAL ACTUAR AMB ROTUNDAMENT SENDE VACIL·LACIONS I ACTUACIONS FONAMENTADES CIENTÍFICAMENT (GEÒGRAFS , ESPECIALISTES EN MEDI AMBIENT, ETC)
Això per començar.
Valoració:0menosmas
Per Jaumot, fa dervers d'un any
Tanta sort que algú té coratge de dir-ho clar i català!
Valoració:9menosmas
Per Txorrac, fa dervers d'un any
Les mallorquines.... aquest llenguatge de la nova esquerra fa vergonya aliena. Van de revolucionaris socialistes i de ben segur si un dia mai hi hagués un sistema socialista ells elles serien els primers primeres de convertir-se en reaccionaris/es. Pijos, nins de papà/mamà
Valoració:-4menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
"La nostra territoria", millor.
Valoració:-2menosmas
Per Andreu, fa dervers d'un any
Teniu raó.
Ara a veure si ho sabreu comunicar bé, amb estil, elegància i sobrietat per tal que la gran majoria de la població ho pugui entendre. Aquesta és la part més difícil, gairebé impossible. La comunicació.
Endavant.
Valoració:6menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
"Les mallorquines", "mercaderies dels visitants", però, de qué hablan? Del titular se deduce una cosa pero el artículo es nefasto, bo sé sabw de qué va. Son los estragoa del sistema educativo público.
Valoració:-41menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Si estay fartes es que habéis comido como cerdos.
Valoració:-45menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
@Catalinero: Turismofòbia? Sí: al turisme d'excessos, a la massificació turística...
Valoració:21menosmas
Per Diego, fa dervers d'un any
Tourists go home.
El turisme es un càncer i no són els culpables només els hotelers i restauradors. El turista individual també té la culpa. El turisme a zones turístiques és inmoral. Tourists go home
Valoració:6menosmas
Per Antònia Cirer, fa dervers d'un any
Cap comentari sobre el contingut?
Jo hi estic d'acord.
A Cirer
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente