nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

Denuncien una immobiliària de Palma per cobrar a qui cerca pis

215105
Imatge d'arxiu

L'organització de consumidors Facua ha denunciat 33 agències immobiliàries, una de les quals a Palma, per vulnerar el precepte de la nova Llei pel Dret a l'Habitatge que estableix que no poden cobrar pels seus serveis als usuaris que lloguin un pis a través d'elles, sinó que ho han de fer als propietaris.

L'associació assegura que ha rebut des de finals de maig nombroses peticions de consumidors per a conèixer els seus drets davant aquesta pràctica irregular i per a sol·licitar que denunciï les agències que l'estan cometent.

«Facua està fent un rastreig del mercat immobiliari a diferents ciutats per a investigar, detectar i denunciar aquelles immobiliàries que estiguin incomplint la nova normativa, per la qual cosa anunciarà noves denúncies ben aviat», ha subratllat l'organització en un comunicat.

Per ara, fins a 33 agències han estat denunciades per aquesta irregularitat, totes situades a Madrid, Barcelona, Sevilla, València o Palma.

L'entrada en vigor, el 26 de maig passat, de la nova Llei pel Dret a l'Habitatge, ha realitzat una modificació de l'article 20 de la Llei d'Arrendaments Urbans de 1994 perquè les despeses de gestió immobiliària i les de formalització del contracte siguin a càrrec de l'arrendador.

«Amb aquesta modificació de la normativa, es posa fi a una pràctica amb què les immobiliàries no només cobren l'arrendador per publicitar i ensenyar el seu habitatge, sinó també l'inquilí. Amb la nova redacció de la llei, no hi ha cap altra interpretació possible que no es pot aplicar cap càrrec a l'arrendatari pel sol fet d'haver-li ensenyat el pis que acabi llogant», conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa 11 mesos
Sr. Josep Miquel:
Puedes alquilar una vivienda al que te parezca el mejor y cuando está dentro, por las razones que sean, salirte un desastre y no pagar la renta.
Tengo tres inquilinos y de ellos salvo unas "cositas", solo puedo dar buenos informes.
Vd. como abogado ejerciendo o no, sabe perfectamente que dada la situación actual, todas las viviendas se alquilan con seguro de garantía de cobro de alquiler. Lógico, por otra parte.
Yo he puesto la vivienda y en dos de ellas muebles y electrodomésticos. Por lo tanto, no exagero al decir que pongo mesa y manteles. Hay que saber leer de forma figurada.
El propietario queda a la honradez del inquilino. Paga si quiere. Si te encuentras con un moroso, por mucha selección que hayas hecho, cómo lo sacas?. Quizá dentro de dos o tres años. Con suerte, gastos y disgustos.
Y en cuanto al importe que debe cobrar la agencia, la cosa está clara. No seré yo quien se salte la Ley (además ahora no tengo nada para alquilar). Cada uno hará lo que quiera.
Un saludo.
Valoració:-1menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 mesos
Deixant apart que el que diu es una situació personal, no que diu la noticia, i si a aquestes "inmobiliaries de pa en fonteta" que s'aprofiten de forma asquerosa dels que cerquen llogar una casa sels-ha de sancionar, i de fet si persistissen en una activitat il·legal, suspendre'ls un temps el poder intermediar, simplement en via administrativa i si segueixen igual en via judicial.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 mesos
@I tant, doncs el que li convé a vostè es simplement fer un contracte que li doni les suficients garanties, jo he tingut fins ara un lloguer amb un contracte fet per una advocada i millorat per jo, que també ho soc en que no exercesqui i si la cosa va malament tens les suficients cobertures, el senzill, el propietari posa la casa, no la taula, les estovalles i el menjar, això es cosa seva, I es ben senzill de trobar llogaters com els que tenim de fa tretze anys i que ara segurament continuaran, basta demanar quina solvència tenen, i si no arriba a la que voldria també hi ha solucions. Igual vostè no va triar els millors, doncs tambè hauria d'assumir part de culpa per desconeixement de que, tal com està el mercat te possibilitats de que li vagi be si sap un poquet sobre el tema, i saber triar, i especialment saber negociar.
Valoració:2menosmas
Per I tant, fa 11 mesos
Hecha la ley, hecha la trampa. Una ley nefasta que contribuirá a que las personas que no tienen vivienda todavía tengan más problemas.
Leo por ahí que muchos propietarios retiran del mercado del alquiler sus viviendas para ponerlas a la venta.
No debemos olvidar que el propietario es el que pone la mesa, el mantel y las viandas. El inquilino si quiere, no paga nada.
Sé de lo que hablo, pues tengo tres pisos alquilados. Si hoy los tuviese que volver a alquilar, lo haría en condiciones muy diferentes. Para empezar: seguro de garantía de alquiler.
Quiero recordar, para los que no saben que el IBAVI me guarda bastante dinero de mis inquilinos.
Para qué señores del IBAVI?. Si me hacen una putada, de qué sirven Vds.
Y termino para no alargar la cosa.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente