algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
19°

El Consell rep 1,8 milions d'euros dels Fons Next Generation per desenvolupar projectes de modernització i digitalització a Mallorca

El Consell de Mallorca ha rebut la subvenció destinada a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals provinents dels Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per un import d'1.823.472,14  euros.

Tal com ha informat la institució insular aquest dissabte, l'ajuda que ha estat sol·licitada per l'Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca «permetrà desenvolupar projectes de modernització i digitalització en municipis de menys de 20.000 habitants».

Segons el Consell, la primera línia estratègica d'aquesta convocatòria de subvencions té com a objectiu «la millora dels serveis públics que es presten als ciutadans i empreses, afavorint l'accessibilitat, la mobilitat dels serveis públics digitals i la modernització dels processos».

La segona línia estratègica «vol dotar les administracions locals de les infraestructures tecnològiques necessàries per a la seva modernització». L'objectiu en aquest cas és assegurar «la disponibilitat en qualsevol circumstància i l'adaptació de la capacitat disponible a les necessitats existents en cada moment, contribuint a desenvolupar la connectivitat digital, l'economia de la dada i la intel·ligència artificial en les administracions».

El Consell va crear a finals de 2021, de la mà de la Cambra de Comerç, l'Oficina de Fons Europeus (OFE) amb l'objectiu de donar suport als municipis de menys de 20.000 habitants en les convocatòries d'ajudes Next Generation i en el marc financer 2021/27.

El Consell, segons ha volgut recordar la institució, està gestionant un total de 70 projectes amb fons europeus i ja ha rebut 45 milions d'euros. D'altra banda, hi ha 16 projectes pendents de resolució. L'Oficina de Fons Europeus ha assessorat tots els municipis de Mallorca i a quatre mancomunitats. Tres de cada quatre sol·licituds han estat aprovades o estan en tràmit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.