nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
10°

Carles Puigdemont dona el seu suport a Jordi Puig i denuncia el maltractament i discriminació que pateix per parlar en català

El suport no atura de créixer. Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat catalana a l'exili, ha mostrat el seu suport a Jordi Puig i ha denunciat públicament «el maltractament i discriminació» que pateix el pacient a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma per reivindicar el seu dret a parlar en català.

Puigdemont, en una llarga piulada a Twitter, ha assegurat «són uns fets gravíssims que en qualsevol estat democràtic requeririen la intervenció de les autoritats. Però la desprotecció dels catalanoparlants per part de l'Estat és evident».

En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que «l'Agència Europea de Drets Fonamentals sempre es renta les mans quan un Estat comet abusos (no emparar una persona en la situació d'en Jordi és una violació dels seus drets), però no per això deixarem de denunciar-li totes les vulneracions de la Carta de Drets Fonamentals que passen a Espanya».

«Perquè desprotegir persones que pertanyen a un col·lectiu objectivament identificable és anar contra la Carta de Drets de la UE. No és suficient de dir que "és un afer intern". És un document d'obligat compliment per part de tots els Estats, i si un Estat no fa res, l'Agència no se'n pot rentar les mans», ha sentenciat Puigdemont.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cocomocho, fa 11 mesos
"Mira quien habló, que la casa honró"
Valoració:-7menosmas
Per Lluís, fa 11 mesos
Un metge català va dir a la televisió que lupus ve del llatí i vol dir lobo. Doncs quan vegi un llop li hauré de parlar en castellà o no.
Valoració:10menosmas
Per A on no en hi ha, que no en cerquin, fa 11 mesos
Ara he llegit a un digital gallec, que una dona castellanoparlant monolingüe, se queixava de la "manca de la falta d"empatia" dels gallecs, pel fet de parlar la deva llengua, ja que trobava que si sabien parlar Gallec i Castellà, havien de parlar Castellà sempre perque els entengui els que no son d'allà.
Aixi carbura aquesta gent tan egocèntrica, que encara s'atreveixen a tractar- nos als damés de supremacistes i de poc viatjats.
Supòs que quan viatgen a altres estats amb altres llengues, també deven fer el mateixos paperots.
Valoració:13menosmas
Per Clar i Català de Mallorca, fa 11 mesos
Ostia que estrany que les TV de matrix Espanya no diguin res sobre que Esp ha estat condemnada per l'ONU per violar els drets polítics del MHP Carles Puigdemont!

Estan cagats!
Valoració:10menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
El que faltaba.
Valoració:-5menosmas
Per quédate, fa 11 mesos
El que faltaba.
El que huyó presuntamente escondido en una maleta. Y todavía no ha vuelto.
Esto son dirigentes de gran valor añadido.
Gente así hace mucha falta.
P.S.- Lo más seguro es que ni sepa quien es el tal Puig.
Valoració:-6menosmas
Per Catalunya insular, fa 11 mesos
Qualsevol atac a la llengua catalana és un atac a la nostra llengua es produeixi on es produeixi. On són els nostres presidents, Ximo Puig, Pere Aragonès i Na Francina Armengol per a defensar En Jordi Puig i els nostres drets lingüístics?
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente