algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

La Plataforma per la Llengua fa una acció de protesta davant l'Hospital Sant Joan de Déu per denunciar el maltractament contra Jordi Puig

Lluita i solidaritat. La Plataforma per la Llengua ha fet aquest divendres a vespre una acció de protesta davant l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma per denunciar la desatenció i maltractaments que pateix un pacient dependent només per expressar-se en català.

Tal com ha publicat aquests dies dBalears, Jordi Puig fa uns mesos que es troba en aquest centre sanitari i les desatencions per part del personal sanitari són constants a causa de la seva negativa a canviar de llengua i deixar d'expressar-se en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Davant la transcendència que ha tingut el cas, Política Lingüística ha assegurat que l'investigarà i entitats com l'Obra Cultural Balear (OCB) han volgut mostrar el seu suport a Puig. És en aquest sentit que s'emmarca la protesta de la Plataforma per la Llengua que ha qualificat els fets com «intolerables».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lisa, fa 10 mesos
I els polítics que estan en campanya, que hi diuen? Algú es mulla? No...s'ha de quedar bé amb tot-hom i anar fent la puta i la Ramoneta...no hi ha el que s'ha de tenir per expedientar a la xusma d'aquest hospital o despedir-los! Ja sabem que alguns partits com Vox o PP ho aplaudeixen, però i els d'aquí...que penseu fer, devant d'aquests casos tant bèsties?
Valoració:4menosmas
Per @ Caparrut, fa 10 mesos
El català és tant oficial com el castellà, i tot-hom té dret a parlar-lo, però l'obligació d'entendre'l..ara sí aquests mal dits professionals de la medicina, no en volen o no ho saben, potser no estàn capacitats per la feina que fan! Potser entres a aquest hospital amb un trauma i et treuen l'apèndix...la seva obligació és entrendre els dos idiomes, ja que estan al servei de la gent! Si no el volen parlar, allà ells, però si no el volen entendre, fora de aquesta terra!
Valoració:6menosmas
Per @ Carlos Vilalta, fa 10 mesos
Carlos Vilalta, el drap brut ets tú! Ademès de un indigent mental...saps que pots fer amb la teva rojaigualda? Possar -la al water epr ajugarte el cul!
Valoració:2menosmas
Per Jo, fa 10 mesos
Si a d'amunt què estàs malalt, dins de un hospital vell i rònec, has d'aguantar que una banda de salvatges que es fan dir enfermers i metges, en comptes de ajudar-te a passar-ho lleument, et fan la vida imposible i et maltractant, més val que començin a canviar de personal, i possin gent més humanitària i no forasters indesitjables, que se'n vagin allà a on no han de canviar la llengua i poden parlar castellà, sense emprenyar a les altres comunitats!
Valoració:4menosmas
Per Cupaire de Palma, fa 10 mesos
La Cup Crida per Palma és la solució!
Valoració:4menosmas
Per Pobleret, fa 10 mesos
Ningún del govern/sanitat pensa almanco investigar els fets? Hi ha una manca greu de professionalitat a més del problema lingüístic.







´ú
Valoració:16menosmas
Per dic, fa 10 mesos
caparrut: I els que no volen parlar en català que també és oficial queeee no en dius res?
Valoració:6menosmas
Per antifa (el ver), fa 10 mesos
Què, on s'ha de protestar ? Davant l'hospital força de temps, davant del govern o conselleria corresponent el temps que faci falta. I per la via pública sempre reivindicant-la ! Que sàpiguin l' important que és per nosaltres la nostra llengua, i que no estem disposats a que ens la trepitgin cada dia, i molt menys que hàgim de patir escarni, repressió i mal tracte per a voler-nos expressar amb ella.
Fora els discriminadors i agressors lingüístics ! Fora els fatxes supremacistes ! Fora els feixistes !
Salut i independència !
Valoració:10menosmas
Per Catalunya insular, fa 10 mesos
Ep, Caparrut, quantes coses ens passen per no voler parlar la llengua dels colons castellans, oi? Per no voler obeir-los. Justifiques la tortura a un pacient en estat molt delicat per no parlar castellà? I si el català també és llengua oficial a les Illes, per què els sanitaris martiritzen a un malalt? Llur obligació abans que res no és la de salvar vides? O vaig errat i el més important és d'imposar una llengua estrangera per molt legal i oficial que la facin? Entens perquè cada cop hi haurà més independentistes a les Illes?
Valoració:15menosmas
Per Davant l'hospital?, fa 10 mesos
És davant la seu del Govern balear que hauríen d'haver organitzat l'acció. És el Govern de n'Armengol i companyia, el responsable d'haver relegat la política lingüística aquests darrers vuit anys. Una conseqüència és que els espanyolistes de dretes i d'esquerres han guanyat coratge i que la resta de la població té la percepció que la llengua catalana és prescindible i, encara pitjor, font de conflictes. Un desastre.
Valoració:37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente