cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

El jovent de Mallorca reivindica el dret a poder viure en català

L'Acampallengua 2023 ha començat aquest dissabte a Sa Pobla amb molta il·lusió i empenta. A hores d'ara milers de joves ja s'han desplaçat al municipi i han començat a gaudir del bon ambient i de les activitats programades. De bon dematí, els primers participants ja han plantat les seves tendes de campanya a la zona d'acampada.

A les 11.00 hores s'han encetat els primers tallers. A diferents places i espais de Sa Pobla, els assistents han pogut gaudir d'una àmplia oferta d'activitats: tornejos esportius, tallers de fona, d'art, de defensa, de castellers o de truc, entre d'altres. Paral·lelament, el Centre Cultural de la Congregació, també s'han duit a terme diverses xerrades sobre ecologia, sociolingüística i sexualitat.

A les 12.00 hores s'ha donat el sus oficialment a l'Acampallengua, amb un acte polític al qual han assistit autoritats de l'àmbit autonòmic, insular i local. L'acte s'ha fet al museu de Can Planes, on, durant tot el cap de setmana, hi haurà una exposició del marxandatge de Joves de Mallorca per la Llengua des dels seus inicis fins avui.

El portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua, Pau Emili Muñoz, ha agraït la presència de tots els assistents i voluntaris, així com el suport de les institucions i entitats privades que hi ha col·laborat. També ha reivindicat viure plenament en català, apuntant que «el català és un dret», però que defensar-lo «és un deure».

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, agraeix la tasca de l'entitat i apunta al repte i la responsabilitat que tenen totes les generacions envers la llengua catalana: «Avui els joves ens marquen el camí a seguir i, des de les institucions, no els podem defraudar». Per això, ha assenyalat que les institucions hi són per donar tot el suport moral i econòmic perquè iniciatives com l'Acampallengua es duguin a terme.

Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, ha agraït la iniciativa i la militància per la llengua catalana de Joves de Mallorca per la Llengua i ha esperonat l'entitat a seguir amb la lluita i a segur exigint a les institucions que no es faci cap reculada amb la llengua catalana.

Antoni Simó Tomàs, primer tinent de batle i regidor de cultura de Sa Pobla, ha tancat l'acte, reivindicant la força del català dins el municipi i donant la benvinguda a tots els assistents. Pel municipi, aquest cap de setmana, hi passaran més de 5.000 persones que gaudiran d'una oferta cultural àmplia i variada. Tot un compromís de país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@ la Vero

Cógelos.
El problema es que queréis que los cojamos todos.
Ahí flaqueáis.
Tch.
Valoració:-6menosmas
Per antifa (el ver), fa dervers d'un any
ELS DRETS S'AGAFEN I S'EXERCEIXEN, NO ES DEMANEN NI ES PIDOLEN.
Salut i independència !
Valoració:10menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta: Fora la imposició de la llengua dels colons castellans. Fora l'ocupació estrangera de la nostra nació.
Valoració:6menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Les quedan 2 telediarios...
Valoració:-11menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta:Nosaltres tenim el dret i vosaltres la obligació de respectar-lo.
Valoració:12menosmas
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Visca la Cup -Crida per Palma!
Valoració:-1menosmas
Per Només hi ha una solució, fa dervers d'un any
Ja Sabem que hem de fer, si volem viure en Català, sense que se'ns tracti de delinqüents o fins i tot de "nazis" per demanar als monolingües del Castellà que aprenguin Català: Votar a partits nostros que duguin la defensa de la nostra llengua al seu programa, per aixi llevar- li poder al PSOE, i que a una nova edició del Pacte, no faci el que li dóni la gana i hagi d'escoltar als damés si vol fer qualque cosa.
Per jo el gran error de la senyora Armengol no va ser que se li passàs l'hora del retir a un bar. Per a mi, el seu pitjor error va ser deixar- se trepitjar per un foraster dels que se pensen ser superiors als mallorquins, maleducat pancastellanista que la va escridassar a un discurs perque no parlava " en Español "i almenys no dir- li que s'esperàs a que li traduissin el que deia.
Valoració:13menosmas
Per Faveta, fa dervers d'un any
Només faltaria.
Valoració:-1menosmas
Per mosca collonera, fa dervers d'un any
A Carlos Vilalta: hi tenim el dret, però pareix que els que ens diuen "háblame en castellano" no el reconeixen, incloent-hi metges, policies, jutges, etc., etc.
Valoració:13menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
El derecho, pero no la obligación.
Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente