muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 23°
24°

El Consell de Mallorca aprova inversions per valor de 430.000 euros a projectes culturals i lingüístics

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous nou subvencions nominatives, per valor total de 430.000 euros, dirigides a donar suport a projectes culturals i lingüístics.

En una nota de premsa, la institució insular ha explicat que respecte als projectes culturals, el Consell destina 80.000 euros a la Federació Balear de Bandes de Música perquè duguin a terme el seu projecte anual d'activitats musicals.

També s'han adjudicat 25.000 euros a favor del Bisbat de Mallorca perquè desenvolupi el projecte de digitalització de la Biblioteca Diocesana, mentre que la Associació Cultura Inclusiva Balears rebrà una subvenció nominativa de 25.000 euros per al programa 'Apropa Cultura', que té com a objectiu facilitar i fomentar l'accés a la cultura de les persones en situació de vulnerabilitat vinculades a centres o serveis socials.

A més, el Consell concedeix una subvenció nominativa de 60.000 euros a la Fundació Teatre de la Mar per a donar suport al foment i la promoció d'activitats relacionades amb les arts escèniques. Aquesta dotació econòmica també va encaminada, enguany, a commemorar el 30 aniversari del Teatre del Molinar.

Respecte als projectes lingüístics, la institució insular dedica 60.000 euros, en qualitat de subvenció nominativa, als Joves de Mallorca per la Llengua. L'objecte d'aquesta ajuda és donar suport al programa per a fomentar, reivindicar i defensar la llengua catalana a l'illa, que enguany es materialitza amb l'Acampallengua 2023.

En la mateixa línia, es destinen 60.000 euros a la Institució Pública Antoni M. Alcover, per a donar suport al projecte cultural i lingüístic que commemora enguany el 50 aniversari de la institució.

El Consell adjudica una subvenció nominativa de 25.000 euros a la Escola Municipal de Mallorquí la finalitat de la qual és donar suport al foment i la promoció de la llengua i la cultura catalana per mitjà de la reivindicació de la memòria, la recuperació del llegat i la difusió de l'obra de Mossèn Alcover, referent fonamental de la normalització lingüística.

Finalment, el Gremi de Llibreters rebrà dues subvencions nominatives d'un valor total de 95.000 euros per a donar suport tant al seu projecte cultural com al projecte lingüístic.

D'una banda, es vol ajudar econòmicament a desenvolupar el programa de foment de la lectura que organitza aquesta entitat. Mentre que, de l'altra, es vol donar suport a la XXXIV Setmana del Llibre en Català, activitat encaminada a aconseguir els objectius del procés de normalització lingüística.

Sobre això, el conseller insular de Promoció Econòmica i candidat de MÉS a la institució insular, Jaume Alzamora, ha valorat positivament la concessió d'aquestes ajudes per part del ple insular.

Alzamora ha reiterat el compromís de MÉS per Mallorca amb el foment, difusió i coneixement col·lectiu del català i ha insistit en el paper que han de jugar les administracions a l'hora de facilitar al màxim el seu ús en tots els àmbits.

«Necessitam una aposta clara per la normalització lingüística per a garantir els drets lingüístics de la ciutadania i promoure un ús progressiu del català. El nostre compromís és revertir la tendència regressiva de la llengua pròpia del país», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa (solo d boca), fa dervers d'un any
Jopel, ya podrian asé un parque curturá pa nuestros compares Asterís, Obélis, i Bariato, que jarto selo meresen como ermanos de sangle i curturá.
Uf.... ia loé discho !
Valoració:0menosmas
Per Guillem Fullana Vanrell, fa dervers d'un any
Per a quan la construcció d'un nou Centre Cultural, de propietat pública, a la Colònia de Sant Pere! Des da fa 38 anys la gran majoria dels actes culturals, musicals, exposicions, etc. es fan a l'actual centre cultural de titularitat privada - Bisbat de Mallorca-, amb 5 escalons a l'entrada! L'Ajuntament d'Artà i el Consell de Mallorca perquè ens segiu discriminant a les persones grans amb caminadors, pares i mares amb cotxets d'infant, persones amb visió reduïda, i persones usuàries de cadira de rodes. Les Lleis d'Accessibilitat de les nostres illes sempre vos han obligat a que els edificis de titularitat pública o privada d'ús públic, fossin accessibles per a tothom! Ja està bé de discriminacions! L'ACCESSIBLITAT ENS FA LLIURES!
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Lo primero es lo primero.
Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Sigue el baile de los políticos, "donando" el dinero del contribuyente, a sus afines.

Y no lo olviden: subvencionar el catalán, es dinero bien gastado.
Valoració:1menosmas
Per Endavant, fa dervers d'un any
Sota el mantra 'de la cultura' s'amaga una torrentada de subvencions no sempre prou justificables...Val més no saber res...De fet, ja es creen empreses per a viurer-hi.
Valoració:3menosmas
Per antifa (solo d boca), fa dervers d'un any
Jopél, i sin nenguna partida paral casteyano antidemócrita que reprasentemoj loj amigrantes no integraos. Báya injustisia nos a tocao ! No ay darecho !
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente