muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

L'examen per a obtenir la titulació de govern d'embarcacions d'esbarjo a les Balears es fa, per defecte, en castellà

212037

Els exàmens per a l'obtenció de la titulació de govern d’embarcacions d’esbarjo a les Balears es fan, de manera predeterminada, en castellà. Així ho ha denunciat aquest dimarts la Plataforma per la Llengua Illes Balears.

«Denunciam que la Conselleria de Mobilitat incompleix l'article 4.3 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i prioritza el castellà en els exàmens per obtenir les titulacions d’embarcacions d’esbarjo», han assenyalat.

L'article que citen, de l'Estatut d'Autonomia, diu clarament que les institucions de les Balears «garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears».

En aquest cas denunciat per la Plataforma, «si l'examinand no indica en la sol·licitud d'admissió en quin idioma vol fer la prova, per defecte, l'haurà de fer en castellà». Per això, l'entitat ha demanat una rectificació d'aquesta pràctica predeterminada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xaume, fa dervers d'un any
Els "besugos" viuen al mar.
Els "besugos" parlen castellá.
Coherent.
Valoració:3menosmas
Per poli, fa dervers d'un any
Lo vuestro ya no es racionalidad, sino otra cosa muy diferente.
Que triste debe ser vivir constantemente haciendo de "poli".
Empezad por ULTIMA HORA, cosa que no haréis pues os falta lo que hay que tener y no conviene molestar a según quien.
Valoració:-4menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
Em sembla que el castellà no és la llengua de Ramon Llull.
Valoració:5menosmas
Per Simbad, fa dervers d'un any
I quin problema hi ha? Perdeu el temps amb xorrades
Valoració:-10menosmas
Per Normal, fa dervers d'un any
És clar, el català fa una nosada als polítics del Govern, del Consell i dels ajuntaments dels pobles amb més habitants. Per mirar de capgirar les situacions no hi ha res millor que tocar de peus en terra ferma. Els polítics progressistes creuen que la reivindicació del català sobretot interessa al sector de la tercera edat, però com que no poden prescindir, encara, dels vots dels jubilats, durant les campanyes electorals els donen una mica de peixet per a conformar-los.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente