cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'Inventari de patrimoni cultural immaterial de Mallorca preveu recollir prop de 600 manifestacions

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres el primer balanç del projecte 'Inventari de patrimoni cultural immaterial de Mallorca', un document que identifica, defineix i descriu les diferents tradicions, rituals, actes festius, músiques i coneixements artesanals que s'han anat transmetent de generació en generació fins a l'actualitat. En aquest es preveuen recollir 600 manifestacions de l'illa.

Segons ha explicat el Consell, aquest projecte va començar el mes de gener passat i tendrà una durada de 24 mesos, prorrogable a 24 mesos més, fins al pròxim 2026. Fins al moment, es considera com l'inventari «millor dotat» de l'Estat, amb una inversió de 300.000 euros.

Durant la seva presentació, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat que, per a estudiar, protegir i difondre el «valuós i fràgil» patrimoni mallorquí ha estat necessari crear aquest projecte amb el qual es podrà obtenir una fotografia concreta d'aquest.

El pla de treball s'ha dividit en zones i terminis. Així, durant el 2023 es recollirà material en el Llevant de Mallorca i a Palma. A partir del 2024, aquesta tasca es farà en la zona de Ponent i Nord de l'illa, mentre que en 2025 es durà a terme al nord-est i al Pla, i durant el 2026 serà el torn del Migjorn i Raiguer. En finalitzar el contracte, es preveu un inventari de deu manifestacions per cada municipi o barriada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa dervers d'un any
No vos oblideu de la llengua; ja que també és patrimoni cultural immaterial de Mallorca i de la resta de la nació catalana.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente