algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 12.82°
20°

Unides Podem demana a Defensa la cessió dels equipaments militars

Unides Podem (UP) ha reiterat aquest dimecres la necessitat de «replantejar-se la funcionalitat dels equipaments militars de Menorca». La formació política valora la feina del Consorci Militar en equipaments com el Castell de Sant Felip o el Museu Militar de Menorca, en el sentit de projectar el coneixement del vincle militar amb l'illa.

El partit ha manifestat respectat la idea inicial, tot i que consideren els seus membres que «ha arribat el moment d'evolucionar i actualitzar-se a les necessitats dels ciutadans» que veuen com aquestes instal·lacions són «espais poc optimitzats». «Els privilegis militars en forma d'allotjament s'han d'acabar, i més en situacions extremes de manca d'habitatges i encariment de preus», afirmen.

Per aquest motiu, defensen que la residència militar de l'Esplanada a Maó podria adoptar altres utilitats, més enllà de l'actual ús militar. Entre les propostes que ofereixen, es troben la construcció de pisos de protecció oficial o espais gestionats pels Serveis Socials que atenguin les demandes de les persones més vulnerables quant a habitatge. Això revertira la «reminiscència pròpia de l'antic règim» que, en paraules de la consellera Cristina Gómez, suposa que Defensa administri de forma autònoma el patrimoni militar.

Unides Podem afegeix que el recinte de l'Esplanada, a causa de la seva privilegiada ubicació,«pot capgirar la sensació arcaica de superioritat d'un estament que, la millor manera d'ajudar a la ciutadania, resideix en donar servei i millorar el benestar del poble». Cal recordar que, a més de la de l'Esplanada, Defensa manté dues residències a l'Estació Naval, edificis que, a parer de la formació, «serien suficients per acollir els militars que ho desitgin».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.