algo de nubes
  • Màx: 16.71°
  • Mín: 7.61°
16°

Creus que l'Estatut d'Autonomia ha creat un sentiment balear comú?

Aquesta setmana, dBalears continua amb les seves enquestes centrades en la celebració dels 40 anys de l'Estatut d'Autonomia. En concret, aquesta cinquena enquesta, se centra en la qüestió del sentiment identitari.

L'Estatut ha contribuït a generar un sentiment de pertinença territorial entre les diferents illes. Ara bé, no obstant això, són molts els ciutadans que s'identifiquen exclusivament amb la seva illa de procedència o residència.

El més usual és que un ciutadà s'identifiqui com a mallorquí, menorquí, eivissenc o formenterenc, i no com a balear. El sentiment balear, lligat sobretot a la cultura i la llengua comuna, queda més difós i entreteixit entre els trets identitaris específics de cada illa.

Durant la celebració d'aquests 40 anys de l'Estatut, el Govern ha llançat una campanya per enfortir els llaços que ens uneixen i en la qual apareixen representades les quatre illes. La campanya ha tengut una acollida escèptica a les xarxes socials i ha posat en evidència que el sentiment balear comú no s'ha consolidat.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que l'Estatut d'Autonomia ha contribuït a crear un sentiment balear comú. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, ha enfortit els llaços de germanor entre les diferents illes.

-No, els ciutadans s'identifiquen amb la seva illa de procedència o residència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per no, fa dervers d'un any
NO.-
Jo som mallorquí; lo de "balear" me ve un poc gros. No sé si a Canaries passa lo mateix.
Valoració:1menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
No ha creat res.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente