cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'OCB i l'AELC rebran subvencions nominatives del Consell per al foment del català i de figures literàries

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous dues subvencions nominatives adreçades a fomentar la llengua catalana i les seves figures literàries. En total, la institució insular hi dedica 66.000 euros.

D’una banda, es concedeixen 50.000 euros a l’Obra Cultural Balear (OCB) per a desenvolupar el seu projecte per difondre la figura de l’escriptor Joan Alcover, i per dur a terme un programa d’activitats a la Casa Museu Joan Alcover.

De l’altra, el Consell de Mallorca destina 16.000 euros, en qualitat de subvenció nominativa, a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L’objecte d’aquesta ajuda és donar suport al projecte cultural i lingüístic per a la projecció i el foment de les lletres catalanes al nostre territori, encaminat a assolir els objectius del procés de normalització lingüística.

D’aquesta manera, s’ajuda l’associació a poder realitzar la XL edició dels Premis Cavall Verd, les IV Jornades d’Assaig, l’activitat Espai Reverb, l’activitat Poesia i Vi, les sessions Camaleons (cicle sobre traducció literària) i les activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Traducció.

Federació de Música i Ball Mallorquí

A més, el Ple del Consell ha aprovat també l’adjudicació d’una subvenció nominativa de 60.000 euros a favor de la Federació de Música i Ball Mallorquí per al 2023. La institució insular vol fomentar, així, la música i el ball mallorquí.

Aquesta dotació econòmica ajudarà la Federació a dur a terme el seu projecte anual d’activitats referides a la cultura popular i tradicional de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
16.000 lereles para:

"....donar suport al projecte cultural i lingüístic per a la projecció i el foment de les lletres catalanes al nostre territori, encaminat a assolir els objectius del procés de normalització lingüística....".

Pagaría por ver cómo lo justifican en el informe.

Maravilloso.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Lo que viene siendo a dedo, vaya.
Nada nuevo.
Valoració:-5menosmas
Per subvenciones, fa dervers d'un any
Hay pachanguitas que están montadas única y exclusivamente para chupar del bote.
Y la pachanguita que esté libre de pecado, que levante la mano.
Valoració:-8menosmas
Per Díaz, fa dervers d'un any
Ahir, Yolanda Díaz de Sumar va anar a un acte del Instituto Cervantes, promotor de la llengua castellana. O sigui, el dia de la dona treballadora Díaz va anar a donar suport polític als promotors de la llengua castellana. Notícia molt reveladora del que podem esperar del projecte Sumar. El català, en canvi, després de 40 anys de "democràcia", encara ha de menester les subvencions. Independència o liquidació autonomista.
Valoració:7menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Mas dinero público para la sagrada lengua.
Mas subvenciones a los chiringuitos.
Mas dinero para "los nuestros"
Valoració:-12menosmas
Per punt, fa dervers d'un any
Duen 40 anys "promocionant" el català i l'únic que heu aconseguit és que cada vegada més gent opti per no fer-lo servir. Els idiomes no s'imposen, s'ensenyen perquè només serveixen perquè la gent s'entengui.
Valoració:-10menosmas
Per Me pareix molt bé, fa dervers d'un any
És millor inversió subvencionar entitats que difonguin la nostra cultura i la nostra llengua, que no subvencionar a sectes polítiques filo-feixistes i qui sap que més, que prediquen una Història nostra falsificada i adulterada, així com una llengua desestructurada i impossible, que mai no ha existit ni existirà. Com feia aquell president tan nefast que va fer tants de desastres i del qual, no vull recordar ni el seu nom.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente