muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

Ha mort l'hoteler i mecenes Pere Pascual Gual

Aquest diumenge, 26 de febrer de 2023 ha mort, a l'edat de 75 anys, Pere Pascual Gual, arquitecte tècnic, empresari hoteler i mecenes de l'àmbit cultural i social.

Pascual va néixer a Inca en 1947. La seva trajectòria professional va arrencar com a aparellador municipal de l'Ajuntament d'Inca; va estudiar Arquitectura Tècnica en Execució d'Obres a Barcelona.

Pere Pascual es va iniciar en el món empresarial primer com a constructor i, més tard, com a hoteler. La seva cadena Hotels Viva compta amb 6 establiments a Mallorca, destaca la manera excel·lent la seva gestió ètica i responsable. A més és propietari de la cadena Vanity Hotels, gestiona l'agroturisme Son Jaumell i participa en la cadena Excellence que compta amb 7 hotels al Carib.

Com a empresari turístic, ha contribuït a la diversificació de l'oferta turística amb productes relacionats amb l'esport, la gastronomia i el benestar. També ha col·laborat amb altres indústries tradicionals de Mallorca i en iniciatives socials i cíviques.

Pere Pascual va rebre el Premi Gabriel Alomar dels Premis 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear, per la seva «consciència cívica i social desenvolupada des del prisma empresarial i que s'ha traduït en actuacions destinades a la conservació del patrimoni i al mecenatge d'iniciatives socials, benèfiques, culturals i esportives com la Fundació Es Convent. Pel seu exemple com a empresari compromès amb la societat i amb la vida cultural i associativa d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan guasp, fa dervers d'un any
Un home amant de la cultura en general i del teatre en particular. Jo el recordaré sempre. DEP.
Valoració:6menosmas
Per Bernat Abdon Amengual Martorell, fa dervers d'un any
El traspàs de Pere Pascual és una pèrdua per Inca.
Pere ha estat una gran persona. L'únic mecenes que ha tengut, de moment, Inca.
Una persona molt oberta, alegre, senzilla, amb gran empatia. Sempre obert i disposat a col·laborar amb qualsevol iniciativa la fos de caire social, cultural, musical o urbanístic.
Et recordarem molts anys, Pere.
Aprofito per fer arribar el condol a la família.
Valoració:8menosmas
Per Amador Bauça Servera, fa dervers d'un any

Molt bon professional i una gran persona
Desde aqui don el condol a nes seus familiarD.E.P.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente