algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Creus que aquests 40 anys d'autonomia han suposat un impuls per a la recuperació de la llengua catalana?

Quin és el paper social que ha tengut la llengua catalana aquests darrers 40 anys? Aquesta és la pregunta que dBalears planteja als seus lectors en aquesta segona enquesta centrada en els actes de commemoració de les quatre dècades de l'aprovació de l'Estat d'Autonomia.

Resulta evident que, en termes generals, l'Estatut ha suposat un impuls envers la normalització de la llengua pròpia. Tant en l'àmbit administratiu com en l'àmbit social, la llengua catalana s'ha fet present dins la societat, que no només la contempla com una llengua relegada a l'àmbit privat, com passava en temps del franquisme.

No obstant això, la situació de la llengua no és la desitjable. La majoria considera que queda molta feina per a fer cap a plena normalització. Una bona mostra són les constants discriminacions lingüístiques que es donen en tots els àmbits socials. També n'és una bona mostra la polèmica generada per l'exempció del català a la sanitat que gràcies a l'impuls de la societat civil s'ha pogut aturar.

Fins i tot, algunes veus apunten que les Balears viuen un procés d'emergència lingüística i que, si no es reverteix, en poques dècades el castellà pot arribar a substituir el català com a llengua social predominant.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors com veuen aquests 40 anys d'autonomia política en termes de normalització lingüística. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-El català s'ha consolidat com la llengua pròpia de les Balears.

-Ha suposat un impuls, però queda molta feina per a fer cap a la plena normalització.

-Les Balears viuen un procés d'emergència lingüística i el castellà amenaça de substituir la llengua pròpia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sense forat, fa dervers d'un any
En Carlitos ens vol vendre un botijo.
Valoració:10menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Recuperación o imposición? Hablemos claro.
Valoració:-11menosmas
Per La culpa és del gonellum, fa dervers d'un any
Si encara en hi ha que s'aferren a la mentida de que el Mallorquí i el Català son llengues diferents, i fins i tot uns gonelles amb auto-odi i enemics de la pròpia terrabse tregueren de la mànega un idioma fals i impossible que se deia Bálèá, només per embullar la troca i treure tota la serietat que se mereix la nostra llengua, no és gens rar que els de fora passin de noltros i no vulguin aprendre a parlar, llegir i escriure en Català i que per contra, ens imposin a noltros el Castellà a la força i massa vegades per les males.
La propaganda negativa la fan els renegats del nostre propi poble és la convidada a que fan a la gent fe fora, a que se passin la llengua catalana pel forro.
Valoració:15menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Retxes dins la mar.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente