nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

MÉS per Mallorca i el GOB aposten activament pel decreixement turístic

MÉS per Mallorca i l'organització ecologista GOB han coincidit aquest dimecres en la necessitat d'avançar «activament» en el decreixement turístic a Balears, durant una trobada entre Lluís Apesteguia (coordinador de MÉS i candidat a la presidència del Govern), Maria Ramon (candidata de MÉS al Parlament), Catalina Inés Perelló (candidata al Consell), Amadeu Corbera (president del GOB) i Margalida Ramis (portaveu del GOB).

En declaracions als mitjans, Ramis ha apuntat que des del GOB s'han mantingut crítics amb el Govern en aquest aspecte. Ha considerat que aquesta legislatura, malgrat haver emprès el Govern «iniciatives per a minvar els impactes del turisme» i «obrir debats» sobre els límits que s'hi han d'imposar, no hi ha hagut la «profunditat» necessària per a afrontar el canvi de model. Amb tot, per a la portaveu de la formació ecologista «ha faltat anar al problema d'arrel», que suposaria el canvi de model econòmic.

Ramis ha convidat la formació ecosobiranista a recollir en el seu programa electoral les propostes del GOB en matèria de protecció integral del sòl rústic, que serà «estratègic» i que actualment pateix «pressions» de la indústria fotovoltaica. També ha traslladat reivindicacions en protecció de costa i litoral, ordenació del territori i decreixement turístic per a caminar cap a un model més diversificat.

Per part seva, Apesteguia ha apuntat que les propostes del programa marc de MÉS per Mallorca per a la pròxima legislatura quant a protecció del territori, medi ambient, decreixement turístic i transformació del model econòmic «van en la línia del treball que duu a terme i defensa el GOB». El coordinador de MÉS ha convidat els representants de l'entitat a realitzar aportacions per a millorar el programa a fi «d'apostar per polítiques sectorials, però que vagin a la profunditat de la qüestió amb l'objectiu de transformar-la».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per res a fer, fa dervers d'un any
¿I com heu ferán tots aquests?. Crec que arribau un poc tard. Ja no hi ha res a fer.
Lo important es tocar ferretó i cobrar queatre anys més.
Valoració:0menosmas
Per El GOB, fa dervers d'un any
El GOB s'hauria de reunir amb el PSOE perquè són els que vertaderament comanden. La resta no són més que companys de viatge, simples gregaris.
Valoració:0menosmas
Per Anti tot, fa dervers d'un any
Quina alternativa proposen?
Valoració:7menosmas
Per Josep, fa dervers d'un any
O Estat propi, o monocultiu turístic. La resta són vuits i nous.
http://www.assembleamallorca.cat/comunicats/Margalida-Miquel-O-estat-propi-o-monocultiu-turistic
Valoració:1menosmas
Per Quesenvagialamerda, fa dervers d'un any
Ara el que se pensa anar d'incògnit, ha robat el nom a un altre company.
A veure si els fatxes ho aguantarien, en cas de.noltros fer- los el mateix.
Valoració:0menosmas
Per Increïble, fa dervers d'un any
Qui viu de parar la mà, no són els mallorqujins!
I si en Sebas es presenta a unes oposicions també viurà de l´Estat. Però, Ai, las! Segurament ni té les condicions per accedir-hi.
Peresa per formar-se i estudiar?
Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
És que si no, s´encareix tot, no hi ha habitatges per als nous vinguts i estimula l´ocupció il·legal, se´ns veda
l´accés a platges i a llocs comuns, estimula la compra
d´habitatges dels estrangers que aprofiten per fer el seu negoci, pisos pastera per la cobdícia d´alguns propietaris...
Què més hem de patir?
Valoració:4menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any
O hi ha decreixement turistic o...?. No pinta molt bé tot això. I és cert que a un territori com Mallorca, que disposa de 3.500 quilòmetres quadrats, que hi arribin a habitar devers 1.600.000 persones a l'estiu és una barbaritat, no només ambiental. També pens que Mallorca està venuda desde fa molts d'anys, i que el poder econòmic no és aquí, és a una altra banda, i que la capacitat per decidir nostra és mínima. Tant a nivell legislatiu com econòmic. Qualque cosa sí s'ha de poder fer, és evident. Pentura no elegir partits sucursalistes?. No ho sé. Tot i els errors que ha comès la Sra. Armengol la pregunta és si hi ha alternativa. L'alternativa sucursaliste pot fer molta por, encara que les seves propostes no es duran a terme, principalment perquè no poden encara que governàssin. El Pí o MÉS no són sucursalistes, i si poden fer res no és entrant dins un govern del PSOE, o del PP si és el cas. Suports parlamentaris màxim, però res mes. Se'ls demana un mínim de coherència.
Valoració:2menosmas
Per Sebas, fa dervers d'un any
Como ellos viven de lo público subvenciones....
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente