cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

L'Escola Municipal de Mallorquí enceta un nou cicle de conferències sobre els canvis alimentaris a escala evolutiva a Mallorca

209931

'Història de l'evolució de l'alimentació a Mallorca' és el títol del nou cicle de conferències de l'Escola Municipal de Mallorquí. El monogràfic estarà coordinat pel periodista i investigador Antoni Tugores i cerca analitzar els canvis alimentaris a escala evolutiva a Mallorca des d'una perspectiva històrica i evidenciar la vinculació que hi ha entre els condicionants de l'entorn i la cuina de cada territori.

El cicle s'encetarà el mes de març, i les conferències seran les següents:

  • Divendres 10 de març a les 19 h: Antoni Riera i Melis, Catedràtic del Departament d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona i vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans, inaugurarà el cicle parlant de La conservació dels aliments des de la prehistòria a l'Edat Moderna.
  • Divendres 17 de març a les 19 h, la historiadora de l'art i investigadora Caterina Gelabert Perelló impartirà la conferència De la figa a la tomàtiga. L'impacte dels aliments del Nou Món a la nostra cuina.
  • Divendres 24 de març a les 19 h, el professor de Geografia i Història Pep Bagué i Oller presentarà la ponència Com va transformar la revolució industrial la nostra relació amb els aliments i la cuina.
  • Divendres 31 de març a les 19 h, finalitzarà el cicle la intervenció de l'investigador i coordinador del monogràfic, Antoni Tugores Manresa, que parlarà de Cuina i territori. L'evolució del darrer mig segle.

Des del centre educatiu de Manacor han explicat que l'objectiu d'aquest monogràfic és plantejar una història de l'alimentació des d'un punt de vista dinàmic, evolutiu i viu i narrar la manera en la qual l'alimentació ens lliga a una realitat geogràfica, a una terra i a una història.

Una vegada finalitzades les conferències, es podran veure pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.