nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

[VÍDEO] 'Mou la llengua', nova campanya del Govern que convida a «no renunciar a l'ús del català»

El Govern ha donat el tret de sortida a ‘Mou la llengua’, una gran campanya de foment de l’ús social de la llengua catalana. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Direcció General de Política Lingüística i en col·laboració amb la Direcció General de Comunicació que vol ser un convit als ciutadans perquè emprin el català i el comparteixin amb tothom.

La campanya s'adreça a tota la societat, però en especial als catalanoparlants que no empren el català en totes les ocasions possibles i als parlants d’altres llengües que l’empren poc. Es vol motivar els ciutadans perquè facin petits gestos per incrementar l’ús del català perquè milloren la salut de la llengua i el benestar de les persones que l’empren.

‘Mou la llengua’ comença amb un missatge adreçat als catalanoparlants perquè iniciïn les converses en català. Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, «només que tots els catalanoparlants emprassin el català en totes les situacions possibles, hi hauria un canvi molt significatiu». Més endavant, hi haurà altres missatges, alguns dels quals s’adreçaran als nous parlants, és a dir, als ciutadans parlants d’altres llengües perquè adoptin el català.

En aquesta primera fase de la campanya es farà un desplegament comunicatiu a través d’insercions a mitjans de comunicació, cartelleria i un espot que es podrà veure a les xarxes socials i la televisió, a més de falques radiofòniques. Així mateix, s’ha posat en marxa moulallengua.cat, un web amb recursos propis i externs, que té com a finalitat acompanyar els ciutadans a fer els canvis que es volen impulsar mitjançant la campanya.

Amb ‘Mou la llengua’, el Govern mostra el seu compromís amb la llengua catalana i amb el seu ús social. En aquest sentit, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha explicat que, amb la campanya «es volen reforçar els valors de cohesió social, inclusió, tolerància i integració associats a la llengua catalana».

Per la seva banda, el secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, ha incidit en què «des de les institucions, hem d’afavorir aquelles expressions que cohesionen la societat i el català és un dels símbols d’identitat més potents que tenim com a poble». Sureda ha convidat tota la societat civil i institucions a fer-se seva la campanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@escorpí

Te va la vida en ello y hablas castellano con acento de Valladolid.
Te lo digo yo, sin conocerte de nada, pollo.
Valoració:-5menosmas
Per traba lenguas, fa dervers d'un any
Cada uno que hable como quiera. Llibertat oleee!!
Valoració:-7menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Otra campaña mas - con dinero público - para que "los nuestros" sigan viviendo de la sopa boba.
Valoració:-13menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Passi el que passi, encara que m'hi jugui la vida, jo sempre parlaré en la meva llengua, el català.
Valoració:18menosmas
Per Gràcies, fa dervers d'un any
Gràcies per convidar-me a no girar la llengua, però com que vos heu carregat la política lingüística i com que els polítics són els primers que la giren, davant càmeres de tv i sobretot fora càmeres, jo també faré el que trobaré més oportú per als meus interessos, com voltros, els polítics.
Valoració:5menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Molt bé però com diu na Xisca si ho faig amb un de la Benemérita o Policía Nacional o un metge torracollons o funcionari i me diven "estamos en España, hábleme en español o tendré que multarle por desacato, o si no me habla español no lo atiendo, qui me treurà ses castanyes del foc apart de la plataforma per la llengua ?
Es a "ells" que heu de convèncer jo ja hi estic.
Visca la llengua i els PPCC.
Valoració:17menosmas
Per peret, fa dervers d'un any
Decret de llengües a la administració que aquests dos no saben aplicar,
Valoració:16menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Podriem començar per la presidenta? Per N'Aina Calvo? Per la Guardia Civil? Per la Policia Nacional? I tant que SÍ...també per jo mateixa.
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente