algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

L'OBIA alerta de la mercantilització de menors en conflictes entre els seus pares

L'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA) alerta en el seu informe anual per la «mercantilització» de menors en conflictes entre els seus pares. «No és un excés afirmar que ens han arribat conflictes de parella on s'ha mercantilitzat amb els menors i vulnerat els seus drets», recull l'informe de l'organisme que dirigeix Josep Lluís Riera, càrrec que va assumir durant 2021.

El document, que s'ha lliurat en el Parlament, explica que són comuns a l'Oficina les sol·licituds d'orientació per part de pares «que, immersos en situacions conflictives de parella, d'alguna manera perdien de vista l'interès superior del menor i les obligacions de criança». L'informe destaca, entre altres casos singulars, la privació a un infant «de la seva identitat, en un intent d'obstaculitzar la relació amb el fill de l'altre progenitor», i un altre cas de trasllat i retenció il·lícita d'un menor a l'estranger.

En general, l'Oficina Balear de la Infància va dur a terme 262 actuacions en 2021, de les quals 139 van incloure l'obertura d'un expedient per vulneració de drets de la infància, mentre que les 123 restants foren consultes resoltes sense obrir expedient. Entre les actuacions de l'Oficina hi figuren activitats d'informació i orientació, atenció de queixes i denúncies i de supervisió, amb la finalitat de garantir el lliure exercici dels drets dels infants i adolescents i salvaguardar-ne el benestar i el correcte desenvolupament de la personalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.