algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Gairebé 30.000 dones de les Balears, en el Sistema de Seguiment Integral en casos de violència de gènere

Del total, un 10% es troben sota seguiment policial actiu per risc de patir agressió

El Sistema de Seguiment Integral en casos de Violència de Gènere, dependent de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri d’Interior, ofereix seguiment policial a les dones víctimes de violència de gènere que s’hi troben acollides i els menors que tenguin a càrrec, a part de proporcionar a cada víctima un pla de seguretat personalitzat, en cas de necessitar-lo. Segons les dades estadístiques que ofereix el Ministeri, a les Illes Balears hi havia en data del 31 d’octubre un total de 3.317 casos actius de seguiment policial, i altres 28.043 casos actualment inactius però que poden reactivar-se si les circumstàncies de risc ho requereixen. En total, 27.785 dones víctimes de violència de gènere i sengles menors a càrrec es troben sota protecció.

Prop de la meitat dels casos actius són en protecció de dones d’entre 31 i 45 anys, que és alhora el grup més nombrós entre la població illenca. Entre la població més jove, hi ha 894 casos actius en la franja d’edat de 18 a 30 anys, i uns sorprenents 46 casos en què la víctima protegida és menor d’edat. Més amunt dels 45 anys, destaca la proporció entre casos actius i inactius, sobretot en el grup d’edat de majors de 65 anys, en què els casos amb seguiment actiu representen poc més del 4% dels casos totals de violència de gènere registrats.

Entre el total dels casos actius, just cinquena part de les víctimes es consideren en risc mitjà o alt, tot i que aquesta qualificació es troba en constant evolució depenent de les circumstàncies. Això no obstant, segons les directrius establertes el 2019, la meitat dels casos actius totals es consideren d’especial rellevància, entre els quals aquells en què existeixen menors a càrrec de la víctima protegida.

En ocasió del dia internacional contra les violències masclistes, és rellevant destacar que l’assassinat és només la punta de l’iceberg dins totes les formes d’exercir violència de gènere. Entre els masclismes més subtils fins la mort, existeix tot un degradat de situacions de molt diversa gravetat i naturalesa, totes amb el denominador comú de la dominació patriarcal. Aquestes estadístisques, que mostren la gran quantitat de víctimes que es consideren en risc o s’hi han considerat en qualque moment, en són un clar reflex.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Mentre les penes per els culpables siguin tant suaus... poca cosa se pot fer. Se continua tolerant MASSA.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente