algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Emotiu i reivindicatiu homenatge a la lluita feminista de les Roges del Molinar

Feminisme i memòria històrica. Tot i la pluja, desenes de persones han participat aquest dissabte en un sentit homenatge a les Roges del Molinar. Un acte marcat per la reivindicació d'aquestes dones pioneres en la lluita pels drets i represaliades pel franquisme.

L'acte, convocat pel Moviment Feminista de Mallorca, Memòria de Mallorca i el Col·lectiu Aurora Picornell, s'ha celebrat al Passeig del Born del Molinar, just al davant del bust que recorda la figura d'Aurora Picornell. Durant l'acte s'ha llegit el darrer discurs que va pronunciar Picornell i s'han cantant el 'Bella Ciao' i 'L'Estaca'. També s'ha lloat la tasca d'aquestes pioneres i s'ha reivindicat el llegat que la seva figura suposa per a les generacions presents i futures.

Cal recordar que el mes passat es va donar a conèixer la identificació de les restes d'Aurora Picornell trobades en una fosa comuna del cementiri de Manacor. Picornell, afusellada pels feixistes, s'ha convertit en un símbol de la lluita contra l'opressió i en defensa dels drets de les dones.

La concentració d'avui s'ha emmarcat en els actes reivindicatius del 25N per lluitar contra les violències masclistes. Institucions i moviments d'arreu de Mallorca han organitzat actes per conscienciar i protestar contra la xacra social que continua significant la violència masclista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.