algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

PIMEM considera «inviable» la jornada de quatre dies per «l'augment dels costos i l'estructura productiva que té Mallorca»

206593

PIMEM calcula que si s'aplica la jornada de quatre dies a Mallorca els costos de les empreses «podrien augmentar fins a un 20% fent inviable aquesta proposta». La patronal assegura que reduir la jornada de cinc a quatre dies mantenint les mateixes condicions de treball per part de les empreses representarà «un increment dels costos salarials que es calcula que podrien vorejar el 20%». Segons el seu president, Jordi Mora, «a data d'avui seria impossible incrementar aquests costos sent molt difícil d'assumir per part de les pimes».

Un segon aspecte, que segons la patronal fa inviable la proposta, és la pròpia tipologia de les empreses majoritàriament micropimes, entre un i deu treballadors que normalment estan treballant al sector serveis. Segons PIMEM, aquesta reducció de la jornada portaria a retocar les plantilles i això «tendria una incidència molt directa en sectors productius tan importants com la restauració, els allotjaments turístics, comerç o perruqueries». Mora ha assegurat en declaracions a IB3 televisió que els canvis «afectarien directament molts clients dʻaquestes empreses i que en el context actual és difícil dʻaplicar atesa la realitat empresarial que tenim».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
També es inviable l'acumulació i la mala distribució de la riquesa generada a les nostres Illes. Els poders públics han de legislar per afavorir el benestar general de tota la població i per això cal que intervenguin a favor de una millor redistribució de l'economia. Les petites empreses i especialment la PIMEN, s'equivoquen quan identifiquen a la frange de població més desfavorida com els seus adversaris, quan en realitat haurien de ser aliats per aturar els efectes perniciosos de les multinacionals que competeixen amb enormes medis contra les economies locals.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente