cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

CCOO exigeix solucions per a la falta de professors d'FP

206565

CCOO Ensenyament ha denunciat en nombroses ocasions el problema amb el Professorat Tècnic de Formació Professional que es quedava fora del sistema per un nou requisit, i han presentat diferents propostes de resolució a aquest conflicte.

Per això, consideren «sorprenent que la Conselleria afirmi que té problemes de provisió en algunes especialitats d’FP, assignatures que abans donaven el Professorat Tècnic de Formació Professional, i que proposi als actuals docents la realització d’hores extres per cobrir la manca de professorat; tot això mentre hi ha un col·lectiu, una vintena de docents, que ara es troben a l’atur per considerar-los recentment no habilitats per a ser docents».

«És significatiu que fins al curs passat sí que estaven habilitats per a ser docents, d’igual manera que els anteriors 25 anys previs que han estat exercint com a docents en el cos de professorat tècnic d’FP, i ara es dona la casuística que a les Balears tenim manca de docents en algunes especialitats, i paradoxalment al mateix temps tenim docents d'aquestes especialitats que actualment es troben en l’atur», denuncia CCOO.

Això ha passat amb el canvis d’aquest setembre, quan les especialitats d’FP han passat a secundària i el requisit de titulació canvia a grau universitari; situació que ha abocat aquest col·lectiu a trobar-se sense feina i demanar les prestacions d’atur. «Una situació absurda que vulnera tots els seus drets com a treballadors amb molt d’anys d’antiguitat, i més amb els actuals problemes de provisió», remarquen.

CCOO Ensenyament reclama a la Conselleria, i a les corresponents direccions generals de Personal Docent i d’FP, «la major celeritat per a cercar una solució que doni resposta a aquest col·lectiu i als problemes de provisió que estan patint els alumnes i les famílies. L’educació d’FP i aquests docents no poden esperar a la resolució d’un jutge. S’han de cercar solucions urgentment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.