algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

L'OCB demana al Govern més oferta formativa de cursos de català a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics

L'Obra Cultural Balear (OCB) s'ha reunit aquest divendres amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company. Durant la reunió, s'ha demanat al conseller que convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana perquè s'hi doni compte de les mesures de normalització lingüística que han implementat els poders públics en les seves actuacions.

L'Institut d'Estudis Baleàrics ha estat un altre dels aspectes sobre els qual l'Obra ha volgut manifestar la seva preocupació, en especial, perquè durant tota la legislatura hi ha hagut una manca formativa notable. En concret, aquest estiu ha estat pràcticament nul·la. Segons l'entitat, continuen mancant cursos de català i hi ha més demanda que oferta de cursos.

Segons ha explicat l'OCB, el conseller s'ha compromès a trobar vies de solució i col·laboració pel que fa a alguns temes que s'hi ha plantejat (acabar de perfilar les característiques de la contractació del professorat per fer les classes de llengua, la catalogació i digitalització de l'arxiu documental de l'OCB, engegar una campanya pública de foment del català, realització d'accions específiques a l'àmbit de la justícia, entre d'altres).

Finalment, l'OCB ha fet la demanda que les subvencions vagin condicionades a rendiments normalitzadors de la llengua per un motiu molt concret: s'ha de compensar el desavantatge de partida de les activitats culturals en llengua catalana.

En el transcurs de la trobada, que ha tingut en tot moment un caràcter cordial, s'ha acordat fer un pla d'acció per treballar conjuntament i els participants s'han instat a mantenir un contacte periòdic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.