algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els preus tornen a augmentar a les Balears i ja superen la mitjana estatal

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat quatre dècimes a les Balears a l'agost, fins a situar la taxa anual en el 10,7%, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa anual de l'IPC va augmentar entre juny i agost només a les Balears i Canàries (0,1 punts), mentre que va disminuir a la resta de Comunitats Autònomes.

L'increment de l'IPC a les Balears està vinculat principalment a l'augment del segment de l'habitatge (22,9%), a causa dels preus de l'electricitat i també són destacables els augments, amb taxes de dos dígits, en aliments i begudes no alcohòliques (13,2%), hotels, cafès i restaurants (12,1%) i transport (11,4%).

També presenten augments interanuals els segments de parament (6,9%), begudes alcohòliques i tabac (5,3%), vestit i calçat (5,1%), lleure i cultura (4,8%), ensenyament (2, 5%) i medicina (1%). Només varen baixar les comunicacions (-2,2%).

Respecte al mes de juliol, l'índex general de l'IPC creix un 0,7% a les Balears, amb baixades en vestit i calçat (-2,6%) i transport (-3,2%) i pujades en la resta d'apartats, especialment en habitatge (4,4%). Des de començament d'any la taxa acumulada és de 6,5%.

A tot l'Estat espanyol, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar tres dècimes a l'agost en relació amb el mes anterior, però va moderar la taxa interanual tres dècimes, fins al 10,5%, mantenint-se en nivells mai vistos des de fa més de 30 anys.

La dada d'agost és tres dècimes inferior al pic d'inflació assolit el mes de juliol passat, quan l'IPC es va situar en el 10,8%, el nivell més alt des del setembre del 1984.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.