algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Les Balears modernitzaran i digitalitzaran la seva administració durant el 2023

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la directora general de Funció Pública, Carme Palomino, han participat de manera telemàtica en la Conferència Sectorial d'Administracions Públiques, presidida per la secretària d'estat de Funció Pública del Govern espanyol, Lidia Sánchez.

En la Conferència s'ha aprovat un acord, amb el vot a favor del Govern de les Illes Balears, per al repartiment dels recursos destinats a la transformació digital i la modernització de l'administració de les comunitats autònomes, provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per als exercicis de 2022 i 2023, pels quals les illes rebran un total de 13,6 milions d'euros.

En concret, les illes rebran 5.702.814 € entre enguany i l'any que ve per a polítiques de modernització i digitalització de l'administració, i 7.967.920 € per a projectes que es dirigeixen a la transformació digital en l'àmbit sanitari.

En el primer cas, els objectius seran afavorir una administració orientada a la ciutadania, l'ús de tecnologies d'automatització intel·ligent, democratitzar l'accés a les dades per part de la ciutadania, dotar les administracions d'infraestructures tecnològiques i garantir la ciberseguretat.

Pel que fa al segon bloc de recursos, incidiran en diversos aspectes com la millora de l'operabilitat, el desenvolupament de nous serveis digitals i l'impuls a l'analítica de dades i l'explotació de la informació en el Sistema de Salut estatal.

En concret, seran prioritàries les accions que dotin de serveis digitals els centres de salut d'atenció primària, que millorin l'atenció personalitzada al pacient i que impulsin la transformació digital dels serveis de gestió no assistencials.

D'aquesta manera, el Govern gestionarà aquests recursos enfocats a la prestació eficient dels serveis públics i el seu potencial sobre la transformació del teixit productiu, el creixement i el benestar de la ciutadania.

Es pretén així fer més accessible l'administració per a la ciutadania en tot el territori, modernitzar els diferents processos, reforçar la capacitació del conjunt de treballadores i treballadors públics i agilitzar tots els procediments administratius.

La consellera ha valorat positivament aquest acord perquè «ens permet continuar reforçant els serveis públics i afavorir que aquests siguin de qualitat, amb la finalitat d'ajudar la ciutadania en allò que necessiti».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maikel, fa dervers d'un any
Barcina: no xarumbis tant de suc o et passarà com al Hat pub
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente