cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Salvem sa Badia crea un equip de bussejadors voluntaris per a generar una xarxa de monitoratge de la posidònia

La plataforma Salvem sa Badia de Portmany, en coordinació amb el Govern, ha creat un nou equip de bussejadors voluntaris amb l'objectiu d'impulsar la 'Xarxa de Monitoratge de la Posidònia de les Illes Balears' a Eivissa.

Segons ha informat l'entitat aquest dissabte, aquesta xarxa va ser posada en marxa per la Direcció General de Pesca i Medi marí del Govern balear el 2002, amb finançament europeu i la col·laboració de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea).

Després de cinc anys paralitzat (2012-2017), el projecte es va reprendre mitjançant fons de l'Impost de Turisme Sostenible. Aquesta iniciativa va ser concebuda per a conèixer l'estat de salut de les praderies i trobar fórmules adequades per a gestionar la seva conservació.

Tal com han indicat, els seus principals objectius són avaluar l'estat actual de les praderies monitorant la seva evolució i conscienciar a la població sobre els problemes que afecten el Mediterrani i la importància de conservar la posidònia.

Així, el nou equip de bussejadors voluntaris ja ha començat a treballar. Segons Salvem sa Badia, un dels reptes que afronta Eivissa és l'ampliació del nombre d'estacions de mostreig que integren la xarxa i que a les Pitiüses és molt baix. Actualment, només existeixen dues estacions a Eivissa i altres dues a Formentera, enfront de les més de 30 de Menorca i les més de 20 de Mallorca.

L'Ajuntament de Sant Josep s'ha sumat a la iniciativa cobrint les despeses necessàries derivades de les operacions de seguiment de la posidònia i a més incorporarà a la xarxa la informació que ha recopilat a través dels recents estudis realitzats sobre les praderies de posidònia de Porroig, Cala d'Hort i Cala Vedella.

«Per a nosaltres és essencial treballar per a la protecció del nostre entorn marí i secundar totes aquelles iniciatives que tinguin aquest objectiu, i més si es tracta d'una xarxa de seguiment oficial de l'espècie potser més important de les nostres mars», ha comentat la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Josep, Mónica Fernández.

Aquest diumenge, vuit voluntaris continuaran amb la posada en marxa de dues noves estacions de mostreig en Cala Gració. També s'està treballant per a crear noves estacions al llarg de 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.