nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Plataforma per la Llengua: «Eivissa ha set tradicionalment un territori d’acollida. Costa d’entendre l’actitud d’alguns cap a la llengua, la cultura i tradicions de l'illa»

202615

La Plataforma per la Llengua Illes Balears ha reaccionat al vídeo viral d'un jove argentí que mentre passeja per Eivissa es dedica a insultar els eivissencs i els catalanoparlants en general, mentre exhibeix, orgullós, la seva descomunal ignorància.

El subjecte explica als seus seguidors de la xarxa TikTok que a Eivissa ha trobat una «pequeña incomodidad: el catalán» i afirma que «me da cosita escucharlo».

L'entitat per la llengua ha remarcat que Eivissa «ha set tradicionalment un territori d’acollida. Gent d’arreu del món hi ha arribat per trobar un futur millor o diferent del que tenien. Per això costa d’entendre l’actitud d’alguns cap a la llengua, la cultura i tradicions d’Eivissa i del conjunt de les Balears».

A més, destaquen que tot això que el jove explica al vídeo són «percepcions lingüístiques que, en general, les persones no tenen respecte d’altres idiomes, com l’italià o el francès. Això demostra que som una llengua minoritzada i que patim una emergència lingüística».

Finalment, l'ONG del català ha deixat clar que el problema «no és individual, sinó que la responsabilitat és col·lectiva i política». I ha demanat: «On són les polítiques d’acollida i arrelament del Govern? Què s’ha fet per sensibilitzar la població i els nouvenguts sobre el nostre idioma?».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per L'Aporellisme desil.lustrat, fa dervers d'un any
Son una colla de ganduls i de mandrosos, que abans de fer el petit esforç d'aprendre Català, prefereixen fer escenotes lletges en contra dels catalanoparlants, barallar-se i tractar de ridiculitzar-nos i fins i tot criminalitzar-nos.
Que aprenguin de totes aquestes persones que parlen idiomes diferents del Castellà, que fan el doble esforç d'aprendre Català i Castellà alhora i que no se queixen.
Però per la caspa carpetovetònica empoderada,els immigrants que gaudeixen de preferència son aquests poques vergonyes, perque va "a per noltros, és a dir, son "aporellistes" i incults.
Valoració:6menosmas
Per El tongo del tango., fa dervers d'un any
Si no els agrada la nostra cultura, que no venguin. Els argentíns no tractaven tan bé als nostres padrins i repadrins, per noltros haver d'aguantar les barroeries i grolleries d'aquesta gent malsofrida, passada de moda, ridícula, maleducada, descarada i inculta.
Si no els agrada la nostra cultura, que se'n vagin d'aqui. Tanmateix ells tampoc ens agraden a noltros.
Valoració:13menosmas
Per Pere Sense Por, fa dervers d'un any
I la OCB què ha fet? On és la denuncia per delicte d'odi?
Valoració:8menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any
Que en tenim de molt de cabrum.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente