algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Convoquen una protesta en contra de les polítiques migratòries

202365

Les organitzacions Andiara, Kal-Melanina i Thakhi-runa han convocat la concentració 'Ja n'hi ha prou!, No a les polítiques migratòries que assassinen al Mediterrani'.

La protesta serà aquest divendres a les 19.00 hores en la plaça Espanya de Palma. Allà es pretén denunciar la vulneració de drets humans que afecta milers de persones que escapen dels seus països d'origen, principalment del Sud, obligades per guerres, pobresa, desigualtat, abandonament governamental, entre altres circumstàncies i que en arribar a les fronteres europees es troben amb murs, tanques i rebutjos que a vegades acaben en repressió militar o policial.

Les organitzacions convocants han expressat «la seva extrema preocupació», ja que és el producte d'unes polítiques migratòries de la Unió Europea que «criminalitza la cerca d'un futur millor» de milions d'éssers humans generant tragèdies com la de Melilla, però també «constants naufragis i ofegaments en la Mediterrània per manca de corredors d'atenció humanitària que responguin als compromisos internacionals adquirits».

Segons els organitzadors, les Balears no és aliena a aquesta situació, ja que «s'ha convertit en ruta migratòria des d'Algèria donant com a resultat l'arribada periòdica de persones migrants assumint riscs extrems i inacceptables a causa d'aquestes polítiques».

En la concentració serà llegit el manifest que recull les denuncies i les mesures que s'exigeixen al Govern espanyol perquè siguin assumides en concordança amb els compromisos internacionals en matèria d'ajuda humanitària i aïllament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.