muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

El ple del Parlament guarda un minut de silenci en record de Joan Francesc López Casasnovas

Abans de l'inici del primer Ple extraordinari aquest dimarts, s'ha guardat un minut de silenci en record de l'exdiputat menorquí Joan Francesc López Casasnovas, qui va morir el passat 19 de juliol.

López va ser conseller de Menorca i diputat al Parlament durant la primera, segona i inicis de la tercera legislatura. El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha recordat que, a més, era filòleg i poeta. Conegut amb el pseudònim de Pere Xerxa i llicenciat en filologia romànica i posteriorment especialitzat en filologia catalana, va desenvolupar la seva carrera docent com a professor de secundària a l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella fins a la jubilació l'any 2013.

Va militar al PCIB-PCE (1978-1981) i fou conseller de Normalització Lingüística (1979-1983) i conseller de Cultura i Educació (1983-1992) al Consell Insular de Menorca, i diputat al Parlament (1983-1992), primer per l'Agrupació d'Esquerra-PSM (1983-87) i, després, per l'Entesa de l'Esquerra de Menorca (coalició entre Esquerra de Menorca-Esquerra Unida, EU-EM i el Partit Socialista de Menorca, PSM 1987-92).

Entre 1987 i 1991 va ser el portaveu del Grup Parlamentari PSM-EEM. Des de 2006 era membre corresponent de la Secció Filològica de l'IEC. Ha estat impulsor dels quaderns Xibau de poesia. Ha estudiat el cançoner popular menorquí. El 2007 va rebre el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. Premi Josep M. Llompart 2019, juntament amb Bernat Joan, de l'OCB, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional. També era membre del Consell Social de la Llengua Catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.