algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La Plataforma per la Llengua denuncia que el català és «inexistent» en el grau de Dret de la UIB

La Plataforma per la Llengua denuncia que el català és «anecdòtic o inexistent» en el grau de Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB), segons les dades oferides aquest dijous per l'ONG del català després d'analitzar el pla docent del grau i les dades publicades en la web de la Facultat de Dret.

Segons aquest estudi, a les Balears només s'imparteixen en català el 21,7 per cent de les classes del grau. Amb aquesta dada, la Plataforma conclou que la docència en català en les Illes s'estanca i només creix un 0,6 punts.

A les Balears, on tota la oferta universitària sobre Dret és pública i, segons aquestes dades, només arriba al 25 per cent de català en el campus de Menorca; al 23 per cent en el de Mallorca, que és el que ofereix més línies i que creix 1,8 punts, i en el 13,9 per cent en el d'Eivissa, on el percentatge d'hores en català cau 2,8 punts.

En la UIB, a més, preocupa, segons la Plataforma per la Llengua, la caiguda de 5,2 punts en el percentatge d'hores en català del primer curs de Dret, que ara és només del 17,2 per cent. Per la Plataforma per augmentar les hores lectives en català en el conjunt del grau, «és necessari començar a augmentar les del primer curs».

Per l'associació, «potenciar la formació en català és essencial per fer créixer l'ús de la llengua en la Justícia». Així, han assenyalat que en 2021, el percentatge de sentències judicials en català va marcar el mínim dels darrers 20 anys.

Per aquest motiu, per la Plataforma és «crucial potenciar la formació en català dels futurs professionals de la Justícia per augmentar el seu ús en la pràctica professional».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Es lógico…
Valoració:-5menosmas
Per I a sobre se queixen, fa dervers d'un any
Com que una gran majoria de professors d'aquesta facultat son fatxes espanyolistes perduts, passen aquestes coses
Però malgrat hi hagi tan de fatxa i tan de foraster espanyolista enxufat. encara els calumniadors mentiders, s'atreveixen a anar escupint a dreta i a torta que la UIB és una universitat catalanista, amb un molt baix nivell i que s'hauria de tancar.
Idò mireu per on: És tan catalanista,qie els fatxes pancastellanistes l'han invadida, s'enxufen entre ells i se l'están fent seva..
Valoració:8menosmas
Per Macià, fa dervers d'un any
L'espanyolista del fòrum hauria de tenir en compte que el conformisme no és l'única opció possible, i que les coses canviaran si provocam el canvi. Ben igual que el franquisme va imposar la castellanització, en democràcia la podem revertir. A ell li agradaria que fos irreversible, però que no canti victòria!
Valoració:6menosmas
Per Uns colons incompatibles, fa dervers d'un any
Segurament com els jutges, també els docents deven ser importats de eÑa, de casta ñorda, incompatibles amb la terra catalana que trepitgen. Uns emigrants d´anada i tornada ja que no s´adapten ni s´adaptaran en la nova destinació de les Illes. Uns colons indesitjables per a la immensa majoria de la nostra societat.
Valoració:8menosmas
Per En el grau de dret, fa dervers d'un any
En el grau de dret és inexistent i a tota la resta social gairebé inexistent.
Valoració:4menosmas
Per Sofre i cruquir de dents, fa dervers d'un any
I taaaaant..... Som en Moooloooc....i si no t' en vas de per aquiiiiii....per Tutatis que t' enculariiiiiii....
Valoració:-2menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Las cosas son como son, y no como las quisiéramos pero los hay que son incapaces de aceptarlo.
Prueba de ello es que dan vueltas y vueltas, para caer en el mismo sitio.
Id a los mejores bufetes de abogados de Palma, por ejemplo. Ítem más: Diario de Mallorca o ULTIMA HORA.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente