algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

L'OCB lamenta la mort de López Casasnovas: «Se n'ha anat un referent de la cultura i de la política de Menorca, de les Illes Balears i dels països de parla catalana»

202049

«Amb la mort de Joan F. López Casasnovas se n’ha anat un referent de la cultura i de la política de Menorca, de les Illes Balears i dels països de parla catalana», així s'ha expressat el president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, en nom de la junta directiva i els socis de l’entitat.

Miralles ha volgut remarca que la mort del professor, poeta i polític menorquí «significa una pèrdua irreparable; la pèrdua d’una persona compromesa amb el país des dels vessants intel·lectual i polític».

Joan Francesc López Casasnovas va rebre, l’any 2019, el premi Josep Maria Llompart, que concedeix l’Obra Cultural Balear, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional. Era membre de la Secció Filològica de l’IEC i del Consell Social de la Llengua Catalana.

Del seu pas pel Parlament de les Illes Balears, l'OCB ha destacat que va ser diputat del PSM i de la coalició Entesa de l’Esquerra de Menorcal PSM durant gairebé una dècada i que «en queda la seva oratòria punyent i elegant i el seu compromís ferm en la defensa del patrimoni cultural, lingüístic i territorial de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tres coses importantíssimes, fa dervers d'un any
En la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional es queixava, entre altres, de tres coses importantíssimes:

1.- Que, cada vegada més, s'hagi volgut convertir el català en un idioma no útil.

2.- Que, a les Balears, hi hagi una pèrdua d'identitat; que hi hagi consciència de província.

3.- Que hi hagi -des de fora i des de dins- una estratègia de divisió de la llengua i cultura catalanes i posava l'exemple d'una patata feta trossos i que, al cap i a la fi, ja no és una patata.
Valoració:1menosmas
Per Manuel Montaner, fa dervers d'un any
Hi ha absències que són molt difícils d´omplir.
Aquesta és una molt important.
EPD
Valoració:9menosmas
Per Josep Lluís Fuster Domenge, fa dervers d'un any
Crec que la seva tasca parlamentària va esser brillantíssima, alliçonadora i contundent. Caldria que molts de polítics actuals llegissin el llibre on hi ha les seves millors intervencions al Parlament.
Valoració:12menosmas
Per Jaume Corbera, fa dervers d'un any
I un gran coneixedor, defensor i divulgador de la llengua de Menorca, i un bon amic, i una bellíssima persona Irreemplaçable! Sempre seràs dins el record dels qui t'hem conegut.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente