algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'Ajuntament ha eliminat més de 3.000 grafits en sis mesos

L'Ajuntament de Palma, a través de les àrees d'Infraestructures i Accessibilitat i EMAYA, està treballant cada vegada més intensament en la neteja de pintades vandàliques. D'una banda, EMAYA ha duplicat la neteja de pintades vandàliques en relació al mateix període de l'any anterior. Així, en aquests sis mesos s'han netejat 2.445 pintades, fruit del vandalisme a diversos elements de la via pública (contenidors, papereres, murs, escultures, envans, façanes, etc.).Aquesta xifra suposa una mitjana de 16,3 pintades eliminades per jornada.

D'altra banda, també s'ha impulsat durant aquest últim mig any l'Oficina antigrafits, que té personal propi i està adscrita al servei d'Accessibilitat de l'àrea d'Infraestructures. En aquest sentit, aquesta oficina, a la qual qualsevol ciutadà pot enviar una denúncia enviant un correu electrònic a oficinaantigrafits@palma.cat, ha rebut un total de 272 denúncies ciutadanes. A més, es va elaborar con personal de Palma Activa un inventari recopilant tots els grafits que hi havia a Palma i es van identificar fins a 4.054 pintades.

Des de l'Oficina s'encarreguen de demanar a altres àrees municipals i administracions que esborrin pintades a espais públics. La tasca que s'ha realitzat durant aquests darrers mesos ha permès esborrar més de 400 pintades.

Des de l'Oficina es classifiquen les pintades en funció de si estan o no a espais municipals o a espais privats d’altres administracions i tenint en compte si estan catalogats o no. En aquest sentit, es comunica als diferents propietaris que procedeixin a la neteja.

Gairebé 400 metres quadrats de muralla netejats

Una altra de les apostes d'aquests anys per a recuperar espais ha estat la posada en marxa d'un contracte per a netejar les pintades existents en edificis municipals catalogats o amb alt grau de protecció (BIC). Així, des de finals de l'any passat una empresa especialitzada ha netejat un total de 364,79 metres quadrats de grafits (tipus ple o tipus traç).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remie, fa 5 mesos
Pintando una X gris arriba de un grafiti no cuenta como eliminado 😂
Valoració:0menosmas
Per de cajón, fa 7 mesos
No se trata de eliminar pintadas vandálicas, que también, sino de tomar las medidas oportunas para que no se vulvan a producir. Y al que pillan, una buena temporadita en la trena.
Valoració:3menosmas
Per Queda clar?, fa 7 mesos
I no seria més barat posar-hi remei abans que es pintin?
Perquè si no fan res més, es repetiràuna vegada i una altra.
Vaja! que seran (i són) molt poc efectius.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente