algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
24°

Esment Fundació incorpora receptes del xef estrella Michelin Koldo Royo, elaborades amb productes de La Fageda

Dues receptes amb estrella per a festejar els resultats de dècades de treball dedicat a la integració de persones en situació de vulnerabilitat a través de la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o amb malaltia mental. Aquest és l’objectiu de la iniciativa que Esment Fundació i La Fageda han realitzat aquest dimecres a Inca, amb el showcooking protagonitzat pel xef estrella Michelin Koldo Royo i Miquel Àngel Ferrer, responsable de cuina de Cafè Inca, convertit en punt de trobada per a festejar els 100 anys de treball per la inclusió que sumen ambdós projectes socials.

La col·laboració entre Esment Fundació i La Fageda ve de lluny i, amb motiu del 40è aniversari de l’entitat social garrotxina, s’ha volgut posar en valor la important tasca que desenvolupen als respectius territoris (Mallorca i la Garrotxa). La fórmula triada ha estat la creació de dues receptes originals amb el iogurt de La Fageda com a protagonista, creades per a l’ocasió pel xef estrella Michelin Koldo Royo.

El showcooking ha estat l’ocasió per a presentar les noves creacions del prestigiós xef basc establert a Mallorca, fundador i president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB): uns kebabs de pollastre amb iogurt i un bol de fruites amb iogurt que tant el seu creador com La Fageda posen a disposició d’Esment Fundació per tal que es puguin incloure a les cartes dels seus restaurants.

La Fageda, un projecte únic amb presència a les Balears

La Fageda és un projecte social sense ànim de lucre, situat al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que enguany celebra 40 anys treballant per a dignificar la vida de persones de col·lectius vulnerables i promoure la seva integració social a través de diversos serveis i activitats productives. Un exemple d'això és la seva empresa de derivats lactis, una solució que va néixer com a eina rehabilitadora i terapèutica pel col·lectiu i que s'ha convertit en el pilar del projecte social.

Amb la producció de diverses varietats de iogurts, melmelades, gelats i postres, els productes de La Fageda destaquen pel seu sabor únic, la seva textura, la seva procedència i el seu compromís amb la sostenibilitat. Actualment, algunes d'aquestes referències ja es poden trobar en les principals cadenes de les Illes Balears, com Eroski, el Corte Inglés, GM Foods, Supercor, Aldi, DIA, Agromart, Coaliment, Carrefour i Binipreu (Menorca).

Esment Fundació, 60 anys brindant oportunitats

Esment és una fundació que, des de l'any 1962, treballa per la qualitat de vida i igualtat d'oportunitats de les persones amb necessitats de suport i de les seves famílies. Actualment, atén unes 1.700 persones. Presta suports, des de la infància i durant tota la vida, en tots els àmbits, especialment en els de formació, ocupació i ocupació, en habitatge o en el foment de vincles i relació amb l'entorn, per a evitar que les persones més vulnerables sofreixin una situació de solitud no desitjada. Té diversitat d'activitats laborals, que permeten crear llocs de treball estables i oportunitats de formació, ocupació i ocupació.

Concretament, Esment Alimentació és una activitat que visibilitza les capacitats de les persones. Des de 1996, forma i dona ocupació a través de la cuina i atenció en sala. El Cafè És Pes de sa Palla va ser la primera iniciativa a Europa d'aquestes característiques. En l'actualitat, té quatre cafès i un obrador en el qual fa pans, rebosteria dolça i salada, gelats i xocolates. L'oferta és senzilla, mediterrània, artesanal i saludable. S'elabora amb productes i matèries primeres de proximitat i en funció de la temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.