nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Entitats, polítics i ciutadans, indignats davant l'ús del 'baléà' per part del Govern espanyol: «Intenten fragmentar el català»

199475
@CapitaGoneya

Estàvem acostumats a la distinció entre català i valencià que fa el Govern espanyol a la gran majoria de les seves pàgines webs i comunicacions oficials; el que no ens vèiem venir és que, amb un govern del PSOE, anirien encara més lluny en el seu secessionisme lingüístic i serien capaços d'incloure el 'baléà' en una campanya.

'La seguretat salva vides' és el títol de la campanya que, evidentment, no canvia en català, en valencià o en 'baléà' i forma part del Pla Nacional de Sensibilització en Seguretat i Salut per al Sector Pesquer del govern de Pedro Sánchez.

Així, a la web oficial de la campanya es pot triar descarregar el material en castellà, català, 'baléà', eusquera, gallec i valencià.

A banda de sopresa, aquest fet ha causat indignació entre la ciutadania de les Balears que veu una vegada més el nul respecte del Govern espanyol per la unitat de la llengua catalana.

A més, entitats com la Plataforma per la Llengua han comunicat que reclamaran una rectificació i que el Govern espanyol aturi de fragmentar la llengua catalana.

També s'ha pronunciat sobre el tema l'Obra Cultural Balear, a qui li sembla intolerable que un govern promogui denominacions acientífiques.

Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, ha qualificat els fets de mala fe o ignorància absoluta.

Per la seva banda, el senador per designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha registrat una pregunta escrita en què demana la identificació i la dimissió de la persona o persones que han decidit i autoritzat que a una web pública de l'Estat hi figuri 'baléà' com a opció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fantàstic!, fa dervers d'un any
Deixau que s´escanyin, que cridin, que facin, que
s´esgotin...
Que quedin exhausts! aniquilats. Sense forces per obrir un ull!
Valoració:1menosmas
Per Un de's plà, fa dervers d'un any
Qui és aquest arpallot??
Valoració:3menosmas
Per ., fa dervers d'un any
però si el català no és més que una llengua baléà mal parlada tots els de les Balears ja ho sabíem
Valoració:1menosmas
Per No ha estat cap sorpresa, fa dervers d'un any
El govern de Sanchez el que cerca és neutralitzar VOX pispant el programa de VOX. Tampoc no és un cas d'ignorància, en aquestes alçades ja ningú ho pot creure, del que es tracta és de desprestigiar la llengua catalana. Ens hauríem de convèncer, d'una vegada, que el PSOE és un partit tan espanyolista com els partits de dretes i que a Podemos ja li va bé.
Valoració:13menosmas
Per No ho troben?, fa dervers d'un any
El Câpïtâ Gönèllâ s'assembla molt a Pedro Sânchez
Valoració:7menosmas
Per Vergonya!, fa dervers d'un any
Que ho facin els fatxacorruptes, o els ultres, o quatre analfabets funcionals, duits per la ràbia de no ser capaços d'escriure correctament en Català o en Castellà, és un fet al que ja estam acostumats i que inspira rialles i tambè llàstima.
Però que el govern estatal més progressista de la Història autoritzi aquestes merdes, ésuna ganivetada per l'esquena que no té perdó.
Què els agradaria, que se fes el mateix amb el seu Castellà al que li han posat "Español"?
Perque jo estic disposat a fer-los menjar lasrva pròpia medicina i crec que no som la ùnica persona.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente