algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El Consell de Menorca encarrega un estudi sobre el benestar animal per adaptar i millorar les festes de l'illa

El Consell de Menorca ha encarregat un estudi amb l'objectiu de fer recomanacions en matèria sanitària i de benestar animal per millorar les festes patronals de l'illa, segons ha anunciat el conseller insular de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria Ballester. Aquesta investigació es traspassarà «als ajuntaments, als veterinaris de camp i a les juntes de caixers, que hauran de fer una feina conjunta per adaptar les recomanacions a les festes de cada poble».

«L'objectiu és treballar conjuntament per millorar els protocols de benestar animal a les festes amb cavalls de l'illa». Així ho ha explicat Maria després de la reunió d'aquest dilluns amb el Grup de Treball sobre Benestar Animal a les Festes de Menorca, un grup impulsat pel Consell de Menorca i format per representants dels ajuntaments, de les juntes de caixers i dels veterinaris de l'illa que atenen els cavalls durant les festes.

Davant la tramitació del projecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals al Congrés espanyol, el Consell de Menorca i els ajuntaments volen treballar «per valorar en quina mesura la nova legislació pot afectar el desenvolupament de les festes amb cavalls que se celebren a Menorca», ha explicat. D'aquesta manera, ha subratllat que la finalitat de la constitució del grup de treball és que Menorca «avanci en l'anàlisi del benestar i el bon tracte als cavalls per garantir la continuïtat de les festes i, si cal, millorar-ne la realització».

Durant la reunió, l'investigador Sergi Olvera ha presentat l'estudi encomanat pel Consell de Menorca al Grup de Recerca en Endocrinologia, Fisiologia Reproductiva i Benestar Animal de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​integrat pels doctors Eduard J. Cunilleras, Xavier Manteca i Manel López, a més del mateix Olvera, veterinari i caixer a les festes de Maó.

El grup de treball es tornarà a reunir a mitjans de juny per conèixer i valorar els resultats de l'estudi, així com de les recomanacions per a la millora del benestar dels cavalls que participen en les festes de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa dervers d'un any
El mayor benestar es dejarlos tranquilos de una p... vez. Hay tradiciones, que por mucha raigambre que tengan, mejor dejarlas en el cuarto del olvido.
Como otra noticia que también habla de caballos y galeras. Solo podrán circular cuando la AEMET lo diga.
¡Qué cosas más raras e inservibles!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente