muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

L'STEI guanya la primera sentència que reconeix 16 setmanes addicionals de permís a les famílies monoparentals

198617

La magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Palma ha dictat sentència mitjançant la qual es reconeix el dret d'una família monoparental de gaudir de 16 setmanes addicionals, equiparant així els drets entre les famílies biparentals i monoparentals.

La sentència de 27 d'abril de 2022 dona resposta a la demanda interposada per una mestra d'un col·legi públic de Mallorca: Immaculada Alorda Parets, treballadora del CEIP Es Puig de Lloseta, que ha estat representada per la lletrada Maria del Mar Dalmau.

Ara, l’Administració té quinze dies per a recórrer la sentència. El sindicat propi de les Illes Balears demana al Govern que «demostri el tarannà progressista, i que no recorri la sentència».

Igualment, l’STEI Intersindical exigeix al Govern de l’Estat que eviti a les famílies monoparentals passar pel tràngol de la judicialització, i «faci ja els canvis legislatius necessaris per a garantir 32 setmanes d’acompanyament familiar a tots els nadons, independentment del tipus de família que tenguin».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.