algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Imposen una sanció de més de 320.000 € per unes obres sense autorització en una zona de servitud de protecció

198427

El Consell de Govern ha acordat resoldre el procediment sancionador incoat contra Urbanizaciones Costa de Ibiza, SL, per una infracció greu de la Llei de costes consistent en la reforma integral de dos habitatges i un magatzem, la construcció d’una piscina, cambra de màquines i pèrgola i obres diverses en exteriors, sense autorització ni declaració responsable, en una zona de servitud de protecció de costes a Porroig, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

L’import de la sanció (321.657,17 €) correspon al 25 % del valor estimat de les obres (1.286.628,70 €), tal com estableix la Llei de costes en el cas de les infraccions greus.
El Decret 96/1991, de 31 d’octubre, sobre competències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en la zona de servitud de protecció de la Llei de costes, estipula que l’òrgan competent per resoldre un procediment d’aquest tipus és el Consell de Govern quan la quantia de la multa que s’ha d’imposar és superior a 150.253,03 €.

L’Acord inclou un requeriment perquè, en el termini de sis mesos, es restitueixin les obres objecte del procediment sancionador al seu estat legal anterior a la comissió de la infracció, amb la sol·licitud prèvia de la llicència urbanística municipal oportuna.

En cas d’incompliment, la Direcció General de Territori i Paisatge podrà imposar multes coercitives i procedir, si escau, a l’execució subsidiària per compte de l’infractor.
Cal tenir en compte que aquesta mesura, la de restitució, és imprescriptible.

L’execució de les obres es va denunciar inicialment el 2020 i, una vegada constatat que la propietat no havia aturat les obres tal com se li va notificar, es va requerir a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia que, mitjançant la Policia Local, procedís a precintar els materials i la maquinària de l’obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa dervers d'un any
Es motiu de satisfacció saber que l'administració pública també persegueix i sanciona a persones afortunades i no sols a la gent humil que amb escassos recursos i molt d’esforç han fet una caseta o una porxada a fora vila .
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente