algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

Raixa, referent dels jardins europeus

197415

La directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha assistit a la cerimònia de certificació de la Ruta Europea de Jardins Històrics com a itinerari europeu del Consell d’Europa. Els jardins de la finca pública de Raixa formen part de la xarxa europea de Jardins Històrics pels seu alt valor històric, artístic i social, el qual està a l’abast de tota la ciutadania.

La certificació és un reconeixement a l’esforç realitzat al llarg de molts anys per preservar el patrimoni natural dels jardins històrics. La pandèmia havia retardat l’entrega oficial del certificat que, finalment, s’ha produït en un acte als jardins de Santa Clotilde a Lloret de Mar, Girona. La cerimònia s'emmarca en l’assemblea general de l’Associació Ruta Europea de Jardins Històrics. Actualment, la xarxa de la qual Raixa forma part està formada per 38 jardins històrics de 9 països europeus diferents.

La directora insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Inmaculada Férriz, ha destacat que la trobada ha servit per «reconèixer la necessitat de fomentar la difusió dels jardins històrics des del vessant patrimonial, cultural, turístic i educatiu per sensibilitzar la ciutadania i preservar-los».

El secretari executiu d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa i director del Institut Europeu d’Itineraris Culturals, Stefano Dominioni, ha fet entrega del diploma de certificació d’itinerari Europeu al president de l’associació Ruta Europea de Jardins històrics, Jaume Dulsat, que l’ha recollit en nom de tots els jardins de la xarxa.

A l’acte també han assistit el vice-president de l’associació Lukasz Przybylak i representants del Ministeri de Cultura del Govern espanyol, així com representants d’altres Itineraris Culturals.

Itineraris culturals d’Europa

Les rutes culturals són una iniciativa del Consell d’Europa des de 1987. Aquests itineraris demostren, mitjançant un viatge per l’espai i el temps, que el patrimoni dels diferents països i pobles d’Europa contribueix a crear un llegat cultural viu i comú.

Els jardins de Raixa s’equiparen a altres rutes tan importants com el Camí de Sant Jaume, la Ruta dels Víkings, la Ruta del Llegat Andalusí, la Ruta dels Fenicis o el Camí de l’Art Rupestre Prehistòric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.